Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Θερμό καλοκαίρι αναμένεται και για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία


Δεν δικαιολογείται μαξιμαλισμός ξενοδόχων, λέει ο ΓΓ ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΕΟ

φιλελευθερος

Θερμό καλοκαίρι αναμένεται και για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Πάφος: Οι έως τώρα τοποθετήσεις των ξενοδόχων στο διάλογο που διεξάγεται προοιωνίζουν ότι δεν θα υπάρξει κατάληξη, αφού η εργοδοτική πλευρά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα που υπάρχει ένεκα της οικονομικής κρίσης προς όφελος της, ανέφερε ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής της ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο περιθώριο του 10ο επαρχιακού συνεδρίου της συντεχνίας στην Πάφο.

Ο τουρισμός, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, «ευρίσκεται σε μια δυναμική ανάπτυξης τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα» κάτι που δεν δικαιολογεί, όπως είπε, «τις μαξιμαλιστικές θέσεις που έχουν στο διάλογο οι ξενοδόχοι».

Οι εργαζόμενοι, συνέχισε, είναι ευέλικτοι, δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από τα κεκτημένα και είναι μάλιστα διατεθειμένοι να συζητήσουν αιτήματα των ξενοδόχων, τα οποία μπορούν να αιτιολογηθούν.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα αιτήματα τα οποία θα μπορούσαν να δουν θετικά, ενώ είπε πως οι ξενοδόχοι δεν είναι δυνατόν να θέτουν μόνο ζητήματα περικοπών και αλλαγών στη σύμβαση και να μην αφουγκράζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Στο συνέδριο της συντεχνίας, το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία και παράλληλα θα γίνει εκλογή της νέας επαρχιακής επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου