Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ομοφωνία κομμάτων για το "ξέπλυμα"


ΕΔΕΚ
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, απαντώντας στις γερμανικές επιθέσεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Ο Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε όσους αμφισβητούν την Κύπρο να κοπιάσουν για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι», υπενθυμίζοντας ότι έχουν δοθεί τεκμηριωμένες απαντήσεις από την ίδια τη διεθνή ομάδα δράσης κατά του χρηματοοικονομικού εγκλήματος η οποία αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συμμορφωθεί με 40 από τις 49 εισηγήσεις της.
Χαρακτήρισε τις κατηγορίες συκοφαντικές και δυσφημιστικές, υποδεικνύοντας ότι αν στόχος είναι να δελεάσουν οποιουσδήποτε καταθέτες να προτιμούν τις χώρες τους εγκαταλείποντας την Κύπρο, πρόκειται για ένα ελατήριο απαράδεκτο το πρέπει να στηλιτευτεί.
Ο κύριος Ομήρου ανέφερε εξάλλου ότι το επερχόμενο Μνημόνιο θα οδηγήσει σε πισωγύρισμα την κυπριακή οικονομία και κοινωνία, χαρακτηρίζοντας επείγουσα και επιτακτική την ανάγκη αποδέσμευσης από τα δεσμά του Μνημονίου.

ΑΚΕΛ
Οι ισχυρισμοί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι εντελώς ανυπόστατοι και ατεκμηρίωτοι δηλώνει το ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας ότι αν κάποιοι απαιτούν αυστηρότερο έλεγχο, αυτός θα πρέπει να ισχύσει για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης τόνισε ότι ο βασικός λόγος της καθυστέρησης στη συνομολόγηση του μνημονίου είναι ότι η Γερμανία και στενοί της σύμμαχοι θέτουν νέα θέματα και απαιτήσεις, όπως το ξέπλυμα και η εμμονή σε ιδιωτικοποιήσεις.
Πρόσθεσε ότι καταδεικνύεται ως κορυφαία αντίφαση, η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία σήμερα σωστά απαιτεί σκληρή διαπραγμάτευση για το ύψος του ποσού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ στην αρχή απειλούσε και εκβίαζε την κυβέρνηση να υπογράψει άρον -άρον μνημόνιο.
Ο κύριος Λουκαϊδης είπε ακόμη ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι στην Ευρώπη, φανερά πλέον επενδύουν σε πιθανή εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη για να προωθήσουν τους στόχους τους για επιβολή ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας στην Κύπρο.

ΔΗΣΥ
Την αποστολή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Γερμανία ζητά ο ΔΗΣΥ, με στόχο να έχει επαφές με πολιτικές δυνάμεις και να επιχειρήσει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ με χθεσινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής εισηγείται την αποστολή διακομματικής κοινοβουλευτικής αποστολής στη Γερμανία με σκοπό τη σωστή πληροφόρηση όλων των Γερμανικών πολιτικών δυνάμεων.

Πρέπει, σημείωσε, να πείσουμε ότι η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και υπεύθυνο κράτος, πανέτοιμο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να διορθώσει όλα όσα οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας.

Μόνο έτσι, πρόσθεσε, θα κερδίσουμε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και θα εξασφαλίσουμε τη στήριξη τους.

Ο κύριος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η ολιγωρία και οι αμφιταλαντεύσεις δίνουν την ευκαιρία σε τρίτους να εγείρουν συνεχώς νέα ζητήματα.
πηγή: Άστρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου