Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

συνάντηση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών με την υπουργό Εργασίας


fileleftheros
Διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εργασίας
Νέα προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στην οικοδομική


Λευκωσία: Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας συνάντηση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών με την υπουργό Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους με στόχο την επίλυση της διαφοράς στην οικοδομική βιομηχανία.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση ετοίμασε χθες νέες εισηγήσεις, τις οποίες θέτει σήμερα ενώπιον της υπουργού Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Ρουσιάς εξέφρασε την ελπίδα οι εισηγήσεις των εργολάβων να γίνουν δεκτές για το καλό της οικονομίας.

Στο μεταξύ, εν αναμονή τελούν οι συντεχνίες οικοδόμων ΣΕΚ και ΠΕΟ για το αποτέλεσμα της συνάντησης της υπουργού Εργασίας με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.

Ο ΓΓ του Συνδέσμου Οικοδόμων ΣΕΚ, Γιαννάκη Ιωάννου και ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου βρίσκονται μαζί και αναμένουν τον «άσπρο καπνό» από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπανικολάου, «αναμένουμε εάν τα ζητήματα ξεκαθαρίσουν και μπορεί να υπογραφεί κατ’ αρχήν συμφωνία να πάμε στο Υπουργείο να υπογράψουμε. Δεν είμαστε εμείς σε διαδικασία διαπραγματεύσεις. Ο γέγονε, γέγονε». Δεν είναι οι συντεχνίες που απέρριψαν τις προτάσεις της υπουργού Εργασίας, σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, υποδεικνύοντας ότι αποδέχθηκαν ορισμένα σημεία με οδύνη ψυχής. Ευχήθηκε, ωστόσο, να υπάρξει κατάληξη.

Ερωτηθείς εάν από τη σημερινή συνάντηση εξαρτάται η πραγματοποίηση παναπεργίας, ο ΓΓ της Συντεχνίας της ΠΕΟ ανέφερε ότι εάν υπάρξει συμφωνία σήμερα θα προχωρήσουν αύριο σε Γενικές Συνελεύσεις για να ενημερώσουν τα μέλη τους. Εάν όχι, είπε, όπως έχει αποφασισθεί, θα συνέλθουν τα σώματα των συντεχνιών για να πάρουν αποφάσεις για στήριξη του αγώνα των οικοδόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου