Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η αστυνομία στο πλευρό των εργολάβων στη Πάφο - προκαλεί σύγκρουση με τους απεργούς


Πεδίο μάχης η Κάτω Πάφος κατά την απεργία των οικοδόμων


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί κατά την απεργία των οικοδόμων στην Πάφο. Συγκεκριμένα, η λεωφόρος Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν απεργοσπάστες προσπάθησαν να μπουν σε εργοτάξιο και οι απεργοί τούς παρεμπόδισαν. Στη σκηνή παρενέβη η Αστυνομία «με βίαιο τρόπο», σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, προσπαθώντας να απομακρύνουν τους απεργούς.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 09:00, όταν 50 περίπου απεργοσπάστες προσπάθησαν να εισέλθουν σε υπό ανέγερση ξενοδοχειακό συγκρότημα για να εργαστούν. Όταν παρεμποδίστηκαν από τους απεργούς, επενέβη η αστυνομία και στην προσπάθεια της να επαναφέρει την τάξη έκανε χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο απεργών και μιας συνδικαλίστριας. Οι συντεχνίες καταγγέλλουν την Αστυνομία για «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά».
Ο Νεόφυτος Άσσος, Επαρχιακός γραμματέας της συντεχνίας οικοδόμων της ΠΕΟ, δήλωσε πως ενώ οι απεργοί περιφρουρούσαν την απεργία σε συγκεκριμένο εργοτάξιο, στην προσπάθεια τους κάποιοι απεργοσπάστες να μπουν μέσα στο εργοτάξιο εμποδίστηκαν. Πρόσθεσε πως «η αστυνομία με βίαιο τρόπο και υπέρμετρο ζήλο προσπάθησε να διαλύσει τους απεργούς», προσθέτοντας πως «έγιναν συμπλοκές και συνέλαβαν τρεις απεργούς».
Ο κ. Άσσος κατήγγειλε επίσης τη συμπεριφορά των ανδρών της αστυνομικής δύναμης λέγοντας ότι «ενόσω οι απεργοί ήταν στο πεζοδρόμιο οι αστυνομικοί προκαλούσαν με συγκεκριμένες φράσεις». Προκαλούσαν μάλιστα, πρόσθεσε, τους απεργούς, λέγοντας τους ότι δεν ξέρουν να κάνουν απεργία.
Ο επαρχιακός γραμματέας της συντεχνίας οικοδόμων της ΣΕΚ Γιώργος Χριστοδούλου δήλωσε πως η Αστυνομία μπορούσε σήμερα να κάνει και μια άλλη πράξη. Να πάει, όπως είπε στον ίδιο τον εργοδότη και να του πει, ότι λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλοί απεργοί έξω από το εργοτάξιο να μην συνεχιστούν οι εργασίες στην οικοδομή.
Συνέπεια αυτού, συνέχισε, ήταν να δημιουργούν τα επεισόδια και να χρησιμοποιηθεί «τόση βία και ξυλοδαρμός από πλευράς της αστυνομικής δύναμης».
Στο μεταξύ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο ένας τραυματίας απεργός, ο οποίος παραπονέθηκε για προβλήματα στο αναπνευστικό του ένεκα εισπνοής χημικών ουσιών. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,  απολύθηκε.
Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους, ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, δήλωσε πως "η αστυνομία έπραξε το καθήκον της".
Στην περιοχή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ομάδα απεργών.
Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου