Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ: Οι Εργαζόμενοι Να Αντιδράσουν Σε Πολιτικές Ιδιωτικοποιήσεων


Onlycy.com
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι, οι πολίτες και η κοινωνία να αντιδράσουν άμεσα στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.
Σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ενημερώνει πως «για το σκοπό αυτό θα συνέλθουν το συντομότερο τα σώματα της Συντεχνίας και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο κίνημα αντίστασης ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις για ιδιωτικοποιήσεις είναι πολιτικές, εκφράζουν τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την οικονομία και δεν αλλάζουν με δηλώσεις σκοπιμότητας όπως αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
«Εκείνο που παραμένει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Ανάλογα με την περίπτωση μιλάνε για αποκρατικοποίηση-μετοχοποίηση ή προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση μισθών και ωφελημάτων με πρόσχημα το εργατικό κόστος δηλαδή τη μεγιστοποίηση των κερδών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, την πολιτική αυτή «έχει εκφράσει χθες μέσα σε λίγες γραμμές ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ Μ. Σαρρής».
«Οι δηλώσεις Σαρρή δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Εμείς θέλουμε να καταγγείλουμε ότι το πιθανότερο είναι ότι έχουν γίνει και οι ανάλογες προεργασίες και ο στρατηγικός επενδυτής βρίσκεται προ των πυλών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου