Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΛΗ «ΤΙΜΗ» ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΛΗ «ΤΙΜΗ» ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Από τις προεκλογικές δηλώσεις με «νόημα» και «σκοπιμότητα» του Ν. Αναστασιάδη που έλεγαν όχι σε Μετοχοποιήσεις και Ιδιωτικοποιήσεις φτάσαμε στις δηλώσεις Μ. Σαρρή ότι είναι αναχρονιστικό ή δεν έχει σημασία το κράτος να είναι ο ιδιοκτήτης των Ημικρατικών Οργανισμών στους οποίους μπορούν να εργάζονται λιγότεροι υπάλληλοι, και κορυφώθηκε με τις δηλώσεις Πισσαρίδη ο οποίος ψάχνει να βρει καλή τιμή για την «πώληση» των κερδοφόρων οργανισμών. Αυτό είναι το ξεπούλημα που λέγαμε.

Πόσα θα πουληθούν τα ακίνητα της CYTA, της ΑΗΚ και της Α.Λ.Κ.; Πόσα κάνουν το εθνικό και διεθνές δίκτυο, οι σταθμοί υποβρυχίων καλωδιακών συστημάτων, ο δορυφορικός σταθμός, τα τηλεφωνικά κέντρα, οι θυγατρικές εταιρείες, οι υπηρεσίες και η τεχνογνωσία της CYTA; Τι θα μας προσφέρουν άραγε για τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, το δίκτυο μεταφοράς και το δίκτυο διανομής της ΑΗΚ; Πόσα θα πάρουμε από το ξεπούλημα των λιμανιών, του τεχνολογικού εξοπλισμού και τις υπηρεσίες της Α.Λ.Κ.; Σε ποια εξευτελιστική τιμή θα παραχωρήσουμε το ΧΑΚ και άλλους πιθανούς Ημικρατικούς Οργανισμούς;

Πέραν από αυτά τι άλλο θα αποδεχτούμε να μας επιβληθεί; Συζητείται να δοθούν τα Ταμεία Σύνταξης δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι του χρέους και να αναλάβει το κράτος τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα. Με ποια λεφτά αφού επιδιώκεται δημοσιονομική σταθερότητα; Πόσο διαφέρει από το «κούρεμα» των ταμείων; Είχαμε πει πολλές φορές ότι το καθεστώς των εργαζομένων, οι συλλογικές συμβάσεις, τα συνταξιοδοτικά και άλλα ωφελήματα δεν μπορεί ούτε θέλει να τα εγγυηθεί κανένας στρατηγικός επενδυτής. Η οποιαδήποτε υπόσχεση θα είναι στάχτη στα μάτια αν δούμε τι συνέβηκε στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Όμως έστω και αν κάποιοι «θυσιάσουν» τους εργαζόμενους, ποιος στρατηγικός επενδυτής, ποια ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια θα προσφέρουν υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σε όλους, καθολική πρόσβαση στην ενέργεια, εθνικό έλεγχο των λιμανιών και ισορροπημένη ανάπτυξη;

H ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί ότι οι Ημικρατικοί Οργανισμοί μπορούν και πρέπει να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω. Ότι μπορούν να συμβάλουν στο ξεπέρασμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών της πατρίδας μας όπως το έκαναν μέχρι τώρα και μπορούν να είναι ο προπομπός της ανάπτυξης του τόπου.

Γι’ αυτό καλούμε όλους να αγωνισθούν για την προστασία του εθνικού πλούτου και την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την κοινωνία να αντιδράσουν άμεσα για να μην επιβληθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
12/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου