Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το ΑΚΕΛ στηρίζει Κυβέρνηση και Σαρρή


Σκληρή μάχη για το μέλλον της Κύπρου αναμένεται να δοθεί στη σημερινή σύνοδο του Γιούρογκρουπ, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Σταύρο Ευαγόρου, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις, είπε ότι «το ΑΚΕΛ στηρίζει την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών με στόχο μια επιτυχή συμφωνία για το καλό του τόπου».

Μπροστά στις σοβαρές προκλήσεις αναμένουμε, είπε ο κ. Ευαγόρου, η Κύπρος «να ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος των καταθέσεων ή του δημόσιου χρέους και να αποδειχθεί με επάρκεια και πειστικότητα ότι η Κύπρος δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο, ούτε διεξάγεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Το ΑΚΕΛ αναμένει επίσης, σύμφωνα με τον Σταύρο Ευαγόρου, η Κύπρος να πείσει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο, λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει μελλοντικά η εξόρυξη φυσικού αερίου.

«Ως ΑΚΕΛ αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να επιδείξουν αλληλεγγύη σε μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω των τραπεζών και της έκθεσής της στην ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι η Κύπρος δικαιούται οικονομικής στήριξης λόγω της δικής της συνεισφοράς στα Ευρωπαϊκά Ταμεία Στήριξης και εξέφρασε «την ευχή και την ελπίδα για επιτυχή διαπραγμάτευση με θετικά για τον τόπο μας αποτελέσματα».

Απαντώντας ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Ευαγόρου είπε «ουδέν σχόλιο. Νομίζω ότι η δήλωση του Μακαριωτάτου είναι ξεκάθαρη, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, που τάσσεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις».

«Είναι και σε αντίθεση με την αποστολή και το έργο της ίδια της Εκκλησίας», πρόσθεσε.

πηγή: ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου