Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι και ο Κυπριακός λαός πρέπει να κινητοποιηθούν συλλογικά και οργανωμένα



H ΠΕΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις που αφορούν τις αποφάσεις του eurogroup και κατά συνέπεια το κυπριακό μνημόνιο.
Είναι φανερό ότι οι Ευρωπαίοι ¨εταίροι¨ μας, σε ευθυγράμμιση με την τρόικα και το ΔΝΤ, επιχειρούν να επιβάλουν στην Κύπρο καθεστώς εξαρτημένης αποικίας και προωθούν υποβάθμιση και ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου του Κυπριακού λαού.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την απαρέσκεια μας, για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και ο κύριος Αναστασιάδης, υποχώρησαν πλήρως από όλες τις διαβεβαιώσεις και τις διακηρύξεις που έλεγαν προεκλογικά, αλλά ακόμα και μετεκλογικά, δίνοντας την εντύπωση ότι στο eurogroup στην ουσία αυτό που έγινε είναι υπαγόρευση όρων και όχι πραγματική διαπραγμάτευση.
Η ΠΕΟ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία έγινε χωρίς κοινωνικό διάλογο.
Οι επιπτώσεις πάνω στους εργαζόμενους από την συμφωνία, δεν θα είναι μόνο έμμεσες λόγω της καταστροφής ουσιαστικά του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της υποχώρησης της οικονομίας, αλλά θα είναι και άμεσες αφού κούρεμα θα υποστούν τόσο οι μικροκαταθέσεις όσο και οι καταθέσεις των ταμείων προνοίας και των συνταξιοδοτικών ταμείων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
Η ΠΕΟ, απορρίπτει αυτή την συμφωνία και την θεωρεί απαράδεκτη.
Ως εκ τούτο η ΠΕΟ καλεί την βουλή να την απορρίψει.
Η ΠΕΟ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι και ο Κυπριακός λαός πρέπει να κινητοποιηθούν συλλογικά και οργανωμένα για να εκφραστεί η αντίδραση και η απαρέσκεια της Κυπριακής κοινωνίας σε αυτές τις δυσμενείς και αντιλαϊκές εξελίξεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιδιώξει διαβούλευση και συντονισμό με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε η αντίδραση των εργαζομένων να είναι όσο γίνεται πιο μαζική και ενιαία.
16/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου