Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Χαιρετίζει τη θέση του ΑΚΕΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Published on Wednesday, 06 March 2013
24h.com.cy
Ενωτικό μήνυμα χαιρετίζοντας τη θέση του ΑΚΕΛ για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση, στέλνει με γραπτή του τοποθέτηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης


"Η Κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, αντιθέτως αναγνωρίζει τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των στιγμών. Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι υπό τις περιστάσεις η αποστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή υπήρξε επιτυχής.
Σε μερικές μόνο μέρες η Κυβέρνηση αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε σε βάρος της Κύπρου στην ΕΕ. Το αρνητικό κλίμα ήταν η πηγή πολλών από τα προβλήματα που περιγράφει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.
Το κλίμα αλλάζει με τη νέα Κυβέρνηση και αυτό είναι διάχυτο μέσα από τις δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών των σημαντικών χωρών μελών της ευρωζώνης. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ένα προς ένα όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα. Από τον Ιούνιο του 2012, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση κάλεσε την Τρόικα στην Κύπρο, μέχρι σήμερα πέρασαν εννέα μήνες και δεν υπήρξε κατάληξη για τη δανειακή σύμβαση. Αντίθετα, τα προβλήματα συσσωρεύονταν μέρα με τη μέρα και μεγιστοποιούνταν με όλες τις συνέπειες στην κοινωνία, στην οικονομία και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Η Κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να σταθεροποιήσει την κατάσταση ως πρώτο βήμα για να επανέλθει η ανάπτυξη. Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ζητά από τη νέα Κυβέρνηση να κάνει σε τρεις μέρες αυτό που δεν μπόρεσε η ίδια να κάνει σε εννέα μήνες.
Αυτό που επείγει είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Χαιρετίζουμε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι ο καθορισμός του χρονικού οροσήμου τέλος Μαρτίου για τη δανειακή σύμβαση αποτελεί θετικό στοιχείο. Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν όλοι σε αυτό το στόχο με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, χωρίς άστοχες αντιπαραθέσεις.
Ο τόπος αυτή τη στιγμή μας χρειάζεται όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου