Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων αύριο


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κλειστές για δύο ώρες αύριο οι Τράπεζες

πολίτης

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας καλεί αύριο τα 11 χιλ. μέλη της η ΕΤΥΚ, για προστασία των ταμείων προνοίας, που φαίνεται να μένουν εκτός των προστατευτικών ρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν για σχολεία, ασφαλιστικές και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της συμφωνίας με την τρόικα για την επικείμενη υπογραφή του μνημονίου. Παρ’ όλες τις μέχρι τώρα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, τα θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα», αναφέρει σε εγκύκλιό της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων.

«Η μέχρι τώρα προσπάθειά μας, οι κινητοποιήσεις μας και το μήνυμα αποφασιστικότητας του συνόλου του τραπεζικού κόσμου, φαίνεται δεν έχει απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο από τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου αλλά και από τα Ταμεία άλλων εργαζομένων που μεγάλο μέρος τους ήταν κατατεθειμένο στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής», προσθέτει.

«Με λύπη και έντονη ανησυχία διαπιστώνουμε επίσης, ότι δεν έχει γίνει καμιά συμφωνία, ούτε έχει τροχοδρομηθεί οποιαδήποτε ενέργεια, όπως απόφαση για σχέδια εθελούσιας εξόδου, που θα απότρεπαν την ανάγκη για απολύσεις προσωπικού».

«Τις πιο πάνω ανησυχίες μας μεταφέραμε για ακόμα μια φορά στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε αρχηγούς ή εκπροσώπους κομμάτων με τους οποίους συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρίσκουμε κατανόηση και διαπιστώνουμε τη θέλησή τους να μας βοηθήσουν. Δεν τρέφουμε όμως αυταπάτες. Φαίνεται, ότι σε μεγάλο βαθμό, άλλοι αποφασίζουν και επιβάλλουν τις αποφάσεις τους για την τύχη και το μέλλον μας. Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Αντίθετα, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να στέλλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας το μήνυμά μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχτούμε οποιαδήποτε ρύθμιση η οποία δεν θα κατοχυρώνει τα Ταμεία Προνοίας μας, αλλά και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε απολύσεις συναδέλφων»

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, η εξαίρεση των Ασφαλιστικών Εταιρειών από το Κούρεμα (Διάταγμα) αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι αν κάποιοι «δικοί» μας, όχι η Τρόικα, ήθελαν, μπορούσαν να τα διασφαλίσουν.

Δεν μπορεί να διασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα Ταμεία Προνοίας να θυματοποιούνται.

Ακολούθως, στις 3:00 μ.μ. οι τραπεζικοί θα μαζευτούν έξω από την ΕΤΥΚ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

«Η παρουσία όλων των συναδέλφων στη συγκέντρωση και στην πορεία είναι απαραίτητη για να δοθεί για ακόμα μια φορά το μήνυμα, προς όλους, ότι οι Τραπεζικοί, αυτές τις δύσκολες ώρες, σαν μια γροθιά, με πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας δίνουν σύσσωμοι τη μάχη».

Για διευκόλυνση των συναδέλφων από τις Επαρχίες θα υπάρχουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις για τη μεταφορά τους στη Λευκωσία. Λεπτομέρειες για τον τόπο και την ακριβή ώρα της αναχώρησης των λεωφορείων από κάθε πόλη θα ανακοινωθούν αύριο.

«Ο αγώνας αυτός αφορά όλους μας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο περήφανος τραπεζικός κόσμος θα δείξει ακόμα μια φορά τη δύναμή του και την αποφασιστικότητά του, να μην επιτρέψει την αδικία και την εγκληματική θυματοποίηση, ούτε ενός συναδέλφου. Ως τραπεζικοί υπάλληλοι, αποδείξαμε αυτές τις δύσκολες ώρες ότι είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα μας και θα μπούμε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη σωτηρία του και την ανόρθωση της οικονομίας μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα να πάρει άδικες και καταστροφικές αποφάσεις
για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας», καταλήγει.



03/04/2013 - 15:08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου