Τρίτη 9 Απριλίου 2013

6.000 ονόματα και δεκάδες εκατ. στη λίστα όσων μετέφεραν χρήματα εκτός Κύπρου

Κατάλογος έξι χιλιάδων ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων που απέσυραν καταθέσεις και τις έστειλαν στο εξωτερικό κατέθεσε η Κεντρική Τράπεζα στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Οι εκροές κεφαλαίων αφορούν την περίοδο από την πρώτη μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης, μιλώντας εκ μέρους όλων των μελών της επιτροπής, είπε ότι στο κατάλογο περιλαμβάνονται εκροές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν, είπε, περιπτώσεις 3-4 εκροών από ένα πρόσωπο.

Ο κύριος Συλλούρης εξέφρασε παράλληλα την απογοήτευση και το θυμό της επιτροπής γιατί τα στοιχεία αφορούν μόνο 15 ημέρες, ενώ ζητήθηκαν στοιχεία για ένα χρόνο.

Το θέμα είπε θα τεθεί ενώπιον της σύσκεψης αρχηγών με τον πρόεδρο της Βουλής την Πέμπτη ενώ την ίδια ημέρα σε έκτακτη συνεδρία της επιτροπής θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον διοικητή και τον υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ερωτηθείς αν όσα διερευνήσει η Επιτροπή και τα ονόματα εκείνων που φαίνεται να είχαν ευνοϊκή ενημέρωση, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Επιτροπή δεσμεύεται ότι θα λειτουργήσει με υπευθυνότητα, ορθολογισμό και διαφάνεια και όχι με τρόπο που θα ικανοποιούν απλώς πληροφόρηση σε Μέσα Ενημέρωσης για να γίνει φασαρία, όπως είπε.


πηγή: Άστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου