Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΕΟ : Όχι σε μονομερείς αποφάσεις


Είναι απαραίτητος ο διάλογος και η συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών για ζητήματα που ρυθμίζονται στα πλαίσια συλλογικής διαπραγμάτευσης και σύναψης συλλογικών συμβάσεων αναφέρει η ΠΕΟ.
Όπως σημειώνει, από δηλώσεις αξιωματούχων της Κυβέρνησης σχετικά με τα διάφορα μέτρα που φαίνεται να τυγχάνουν επεξεργασίας από το Υπουργικό Συμβούλιο, διαπιστώνεται ότι περιλαμβάνονται και μέτρα που αφορούν σε μισθούς και όρους εργασίας των εργαζομένων.

Αυτά, αναφέρεται, καθορίζονται μέσα από συλλογικές συμβάσεις καθώς και μέτρα που αφορούν το πλαίσιο εργασίας που ρυθμίζεται μέσα από τη νομοθεσία.
Προστίθεται ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτει σύνεση και υπευθυνότητα και είναι έτοιμο να συμβάλει με τη στάση του προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε μονομερείς αποφάσεις οι οποίες αφορούν με οποιοδήποτε τρόπο τις συλλογικές συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία συλλογική διαπραγμάτευση στα πλαίσια του συστήματος εργασιακών σχέσεων και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΟ.
Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου