Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Με λύπη, τρόμο και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την εγκληματική ενέργεια ιδιοκτητών γης ενάντιων μεταναστών εργατών τους,  στη Μανωλάδα Ηλείας και τις απάνθρωπες συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσαν και εργάζονταν.


Οι εργάτες ζητούσαν τα αυτονόητα, τους μισθούς τους, και αντί αυτού πυροβολήθηκαν ωσάνα το οποιοδήποτε κέρδος μπορεί να τεθεί πάνω από την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και τη ζωή.


Η καπιταλιστική κρίση και οι σκληρές συνέπειες της δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για καμία κοινωνία, για καμία κυβέρνηση και να επιτρέπουν συμπεριφορές και ενέργειες που καταπατούν ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα.


Καταδικάζουμε και με αυτή την ευκαιρία την εκμετάλλευση, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας, μαζί με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την πάταξη και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.


Αναμένουμε η ελληνική κοινωνία να μην επιτρέψει ποτέ ξανά τέτοιες συμπεριφορές και να πιέσει την κυβέρνηση να πάρει παραδειγματικά μέτρα που να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση και την καταπίεση ανεξαρτήτως του χρώματος, της φυλής, της θρησκείας τους.



Γ.Σ. ΠΕΟ

18 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου