Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δεύτερες σκέψεις κάνει η εργοδοτική πλευρά στο ΣΙΓΜΑ μετά την δυναμική αντίδραση των υπαλλήλων του συγκροτήματος


http://filoksenos.blogspot.com/2013/04/blog-post_1378.html#more

Δεύτερες σκέψεις κάνει η Διεύθυνση του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ» σε σχέση με τη μονομερή απόφασή της για αποκοπή 25% από τον μισθό των υπαλλήλων από τον μήνα Απρίλιο, μετά τη σημερινή στάση εργασίας εργαζομένων στο σταθμό, μελών των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ από τις 1430 μέχρι τις 1700.


Εκ μέρους της ΠΕΟ ο Κώστας Χατζηθωμάς δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως μετά τη στάση εργασίας «ο εργοδότης μας κάλεσε στο γραφείο του και μας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσύρει την μονομερή απόφαση για αποκοπή της τάξης του 25% και θα ανοίξει διάλογο μαζί μας κατά τον μήνα Μάιο για πιθανές μειώσεις, συλλογικές συμβάσεις, για να καταλήξουμε σε αυτά τα θέματα».

«Φαίνεται ότι θα αποσύρουν την απόφαση», ανέφερε, προσθέτοντας πως θα ενημερωθούν επίσημα αύριο το πρωί. Ως εκ τούτου, είπε, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αποκοπές για τον Απρίλιο, σημειώνοντας πως στόχος είναι να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις από κοινού.
Εκ μέρους της ΣΕΚ ο Μιχάλης Καζαμίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως  παρά το ότι υπήρξε το πρωί μεσολαβητική πρόταση από το Υπουργείο Εργασίας για επίλυση του όλου θέματος ο εργοδότης αποφάσισε μην την εφαρμόσει και να εμμείνει στην απόφασή του για αποκοπές.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ανέφερε, να πραγματοποιηθεί σήμερα στάση εργασίας διάρκειας δυόμιση ωρών. Είπε πως από την απόφαση για αποκοπή 25% της μισθοδοσίας επηρεάζονται περίπου 90 άτομα που εργάζονται σε διάφορες θέσεις όπως δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, μοντέρ, σκηνοθέτες, ηχολήπτες, παραγωγοί, μακιγιέρ.
Ο κ. Καζαμίας  είπε πως «φαίνεται ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις για να αναιρεθεί η απόφαση για αποκοπή του μισθού και θα  φανεί αν κατά την αυριανή μέρα θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο κάτι το οποίο ελπίζουμε ότι θα γίνει από πλευράς εργοδοτών».

Επισημαίνεται πως για το προσωπικό του «ΣΙΓΜΑ» έγινε ήδη μείωση μισθού ύψους 10%.
Σημειώνεται πως δημοσιογράφος του ΚΥΠΕ μετέβη νωρίς το απόγευμα στο κανάλι για κάλυψη της στάσης εργασίας ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου