Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Οι εργοδότες ζητούν να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στα 700 ευρώ και να μην πληρώνουν τις εισφορές τους στα ταμεία του κράτους για τους νέους εργαζόμενους


ΟΕΒ: Να πέσει στα 700 ο κατώτατος μισθός

Published on Friday, 10 May
24h.com.cy


Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων είναι έτοιμη να υποβάλει υπόμνημα στον Πρόεδρο το οποίο θα περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές.
Σύμφωνα με με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 μέσα στις προτάσεις είναι η κατάργηση της ΑΤΑ μείωση του κατώτατου μισθού στα 700 καθώς και αύξηση στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και η μη καταβολή εισφορών εργοδότη σε διάφορα κρατικά ταμεία για νέους κάτω των 25 χρόνων. 
Αναφορικά με την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή η ΟΕΒ θεωρεί ότι πρόκειται για δυσλειτουργικό μέτρο και πρέπει να καταργηθεί αφού πλέον δεν είναι αποτελεσματικό. Σχετικά με το θέμα μισθού στο υπόμνημα αναφέρεται ότι με τα σημερινά δεδομένα τα 700 ευρώ θα αποτελούσαν ιδανικό κατώτατο όριο ενώ προβλέπεται ότι σε 6 μήνες θα ανέλθει στα 740.
Επιτακτική ανάγκη αναφέρει η ΟΕΒ είναι η ελευθεροποίηση των ωραρίων με απώτερο σκοπό το άνοιγμα νέων θέσεων εργασία. Όσο αφορά τα τουριστικά ωράρια πρέπει να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου όπου και λήγει η περίοδος των ναυλωμένων πτήσεων στο νησί. 
Σημαντικό θέμα είναι και οι άδειες εργασίας σε αλλοδαπούς οι οποίες πλέον πρέπει να δίνονται με πιο αυστηρά κριτήρια από ότι μέχρι σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου