Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο Σιακόλας θέλει να μεταφέρει 900 εργαζόμενους σε καθεστώς μερικής απασχόλησης

Πρόταση από την εταιρεία για να αποφευχθούν απολύσεις
Καθεστώς μερικής απασχόλησης για 900 άτομα στην Ermes


Λευκωσία: Ο μεγαλύτερος οργανισμός της κυπριακής λιανικής αγοράς, η Ermes Group, μέλος του Ομίλου εταιρειών Νίκος Σιακόλα, υπό το βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να αλλάξει το καθεστώς εργασίας του προσωπικού της. Συγκεκριμένα, προχθές η διεύθυνση της Ermes Group απέστειλε επιστολή σε όλο το προσωπικό της με την οποία κοινοποιεί απόφασή της για διαφοροποίηση του καθεστώτος απασχόλησής του και μετατροπή των υπαλλήλων από εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης. Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια η εταιρεία να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να μην προχωρήσει σε άλλες επώδυνες κινήσεις, υποστηρίζει.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στον «Φ» τα εξής: «στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουμε για αντιμετώπιση των συνεπειών από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που πλήττει την Κύπρο, για οικονομική περισυλλογή και αποφυγή αχρείαστων δαπανών, έχουμε επεξεργαστεί διάφορες σκέψεις και προτάσεις, τις οποίες συζητούμε με το προσωπικό».

Στόχος του οργανισμού, προσθέτει, «είναι για τους εργαζόμενους να διατηρήσουν όσο είναι δυνατό τις θέσεις εργασίας τους και για τις δραστηριότητες που τους εργοδοτούν να επιβιώσουν».

Στην επιστολή η διεύθυνση της Ermes αναφέρει ότι η απόφαση λήφθηκε «λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας», συμπληρώνοντας ότι «οι ωριαίες απολαβές του προσωπικού παραμένουν ως έχουν», χωρίς όμως να διευκρινίζεται πόσες ώρες θα εργάζεται και πώς θα διαμορφωθούν οι υπόλοιποι όροι εργοδότησής του. Η διεύθυνση της Ermes κάλεσε το προσωπικό αν συμφωνεί να υπογράψει την επιστολή, επιδιώκοντας δρομολόγηση της απόφασης από την 1η Ιουνίου 2013. Ο εκπρόσωπος της Ermes υπολόγισε το επηρεαζόμενο προσωπικό γύρω στα 900 άτομα.

Οι πρώτες αντιδράσεις του προσωπικού ήταν αρνητικές και όπως πληροφορούμαστε, η εταιρεία δεν πίεσε τα πράγματα. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, η διεύθυνση της εταιρείας έχει καλέσει τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ σε διαβούλευση, δηλώνοντας ότι «με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, στοχεύουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για όλους».
Γράφει: Αντωνία Λαμπράκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου