Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ανησυχία της ΠΕΟ για τα Ταμεία Προνοίας


Αδράνειας και αναποφασιστικότητας της Κυβέρνησης για επίλυση αυτού ζητήματος

ikypros.com

Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με την εκκρεμότητα που συνεχίζει να υπάρχει στο θέμα των Ταμείων Προνοίας, "εξαιτίας της αδράνειας και αναποφασιστικότητας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για επίλυση του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος", όπως αναφέρει.
"Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του προς το κυπριακό λαό ότι θα διασφαλιστούν άμεσα όλα τα Ταμεία Προνοίας στις επηρεαζόμενες τράπεζες, ο διάλογος για αυτό το θέμα παραμένει αποτελματωμένος και η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο που θα επιτευχθεί αυτή η διασφάλιση" αναφέρει η ΠΕΟ.

Προσθέτει ότι "τα Ταμεία Προνοίας είναι μια κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων, αποτελούν το στήριγμα τους για την αφυπηρέτηση και διέξοδο την ώρα της ανεργίας. Δεν είναι αποδεκτό ούτε κούρεμα, ούτε κουτσούρεμα".

Η ΠΕΟ καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να επανέλθει στο διάλογο με τις συντεχνίες και να παρουσιάσει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για τη διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας στις Τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου