Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΠΕΟ: Άδικη Και Εξοντωτική Για Τα Λαϊκά Στρώματα Η Φορολογία Για Την Ακίνητη Ιδιοκτησία

Onlycy.com


Άδικη και εξοντωτική για τα λαϊκά στρώματα, χαρακτηρίζει η ΠΕΟ, την φορολογία για την ακίνητη ιδιοκτησία, που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση.
Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΠΕΟ εκφράζει “κάθετη διαφωνία με την φιλοσοφία που διέπει την φορολογία η οποία στην ουσία επιβαρύνει”, όπως αναφέρει, “τους μικροϊδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας με δυσβάστακτα κόστα, προς όφελος των μεγαλοϊδιοκτητών”.
Η ΠΕΟ απαιτεί “από την πολιτεία άμεση άρση της εν λόγω φορολογίας και επανασυζήτηση του θέματος σε άλλη, πιο δίκαιη βάση” και προσθέτει ότι “με βάση την πρόταση που κατατέθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και απορρίφθηκε από τους νυν συγκυβερνώντες, θα απαλλάσσονταν από την φορολογία οι μικροϊδιοκτήτες και το βάρος θα επωμίζονταν αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες”.
Προφανώς προτεραιότητα όσων υπερψήφισαν την σημερινή νομοθεσία είναι η προστασία άλλων και όχι των μικροϊδιοκτητών”, προσθέτει.
Αναφέρει επίσης “ότι κατανοεί και συμμερίζεται την αγανάκτηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που καλούνται να πληρώσουν ένα άδικο χαράτσι”, προσθέτοντας ότι “αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αποφάσεις που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο αυτών των ομάδων όπως η επιβολή τελών στα δημόσια νοσηλευτήρια, η αύξηση των κομίστρων στις δημόσιες συγκοινωνίες, η μείωση της ειδικής χορηγίας στους συνταξιούχους και άλλα”.
Αναφέροντας ότι “η φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τις άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εξαντλεί τα όρια και τις αντοχές τους”, η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.
Η επιμονή σε αυτές τις μονόπλευρες αντιλαϊκές πολιτικές δεν αφήνε άλλο περιθώριο στους εργαζόμενους και ευρύτερα στην κοινωνία από την δυναμική, συλλογική αντίδραση”, καταλήγει.
…........................
Το ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο, τις τροπολογίες του «που θα απαλλάσσουν την πρώτη κατοικία και το 78% των συμπολιτών μας από την οποιαδήποτε φορολογία ακινήτων», δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος είπε ότι «οι κυβερνώντες «ψεύδονται ασύστολα όταν ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη μορφή της φορολογίας ακινήτων περιλαμβανόταν στο κατ’ αρχή μνημόνιο του Νοεμβρίου».
Σε δηλώσεις του για τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι η Κυβέρνηση ψεύδεται, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση κατέθεσε δυο φορές μνημονιακά νομοσχέδια που εξαιρούσαν την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €40.000 με τιμές του 1980 και συνολικά το 78% των κατόχων ακίνητης ιδιοκτησίας από την οποιαδήποτε καταβολή φορολογίας ακινήτων.
«Κατανοούμε τη μεγάλη δυσκολία της Κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων να υπερασπιστούν τη φιλοσοφία της κοινωνικά άδικης και ισοπεδωτικής φορολογίας που επέβαλαν σε βάρος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και της χαμηλομεσαίας τάξης, σε μια προσπάθεια να μειώσουν όσο το δυνατό τη φορολογία για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν», πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας, είπε ότι αυτό που δεν κατανοούν και δεν θα αποδεχθούν ποτέ είναι «την προσφιλή τακτική των κυβερνώντων να αρνούνται την ανάληψη των ευθυνών τους για αποκλειστικά δικές τους αποφάσεις και πολύ περισσότερο την καταφυγή τους στα ψέματα και τη βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας».
Επειδή, συμπλήρωσε ο κ. Λουκαϊδης, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, οι υπηρέτες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι ενεργούν ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών, θα καλεστούν να κριθούν για πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, για τη στάση τους επί του ζητήματος» και υπενθύμισε ό»τι απέρριψαν σχετικά νομοσχέδια το 2010, το Δεκέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013, ενώ τον Απρίλιο του 2013 απέρριψαν τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ επί του δικού τους νομοσχεδίου».

Καταλήγοντας, ο  κ. Λουκαΐδης είπε ότι «θα δούμε στην πράξη πίσω από ποια Τρόικα θα επιχειρήσουν να κρυφτούν για να συγκαλύψουν τις δικές τους κοινωνικά άδικες πολιτικές», όταν το ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο, τις τροπολογίες του «που θα απαλλάσσουν την πρώτη κατοικία και το 78% των συμπολιτών μας από την οποιαδήποτε φορολογία ακινήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου