Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έγιναν οι επιπλέον αποκοπές δήθεν για να επαναδιοριστούν οι συμβασιούχοι αλλά φυσικά αυτοί δεν επαναδιορίστηκαν

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη εμπαίζει το διδασκαλικό κόσμο
Άλλη μια δέσμευση της «υλοποιείται»

Μετά από τη δημοσίευση των τελευταίων διορισμών με σύμβαση, αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα πως η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη εμπαίζει το διδασκαλικό κλάδο. Έχει κατορθώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά το γνωστό «ανέκδοτο» αναφορικά με τις… δεσμεύσεις του.

Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι βαρύγδουπες δηλώσεις του Προέδρου, όπως κι εκείνες των Υπουργών του, του Κυβερνητικού εκπροσώπου και στελεχών του ΔΗΣΥ, αναφορικά με τον επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Όπως τελικά διαφαίνεται και από τους τελευταίους διορισμούς με σύμβαση, μεγάλος αριθμός συναδέλφων οδηγούνται στην ανεργία.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε την ΠΟΕΔ για την απόφασή του να επιβληθεί τέλος αλληλεγγύης ύψους 2% σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, με πρόσχημα τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Η εν λόγω απόφαση δε συνιστούσε προϊόν κοινωνικού διαλόγου, αλλά προϊόν ετσιθελικής επιβολής ακόμα μιας σαλαμοποιημένης αποκοπής από την κυβέρνηση. Τελικά, μετά τους σημερινούς διορισμούς, πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί δεν επαναδιορίζονται, αλλά το μόνιμο τέλος έχει επιβληθεί. Άλλη μια δέσμευση «υλοποιείται».
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, έστω και την υστάτη. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα παραμείνει πλήρως εκτεθειμένη απέναντι στο διδασκαλικό κλάδο, θέτοντας το δείκτη αναξιοπιστίας της στο ζενίθ.

Ταυτόχρονα, καλούμε την ΠΟΕΔ, όπως προχωρήσει άμεσα σε έκτακτη συνεδρία του ΔΣ με αποκλειστικό θέμα τη λήψη δυναμικών μέτρων, αλλά και όλους τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα στην ΠΟΕΔ για να καταφέρουμε να πετύχουμε το διορισμό όλων των περσινών συναδέλφων καθώς και την προάσπιση του δημόσιου σχολείου. Για την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και δεν προσυπογράφει τη θυματοποίηση συναδέλφων.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
8/8/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου