Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ( 9.10.2013 )



Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το αναγκαίο κλίμα, για να στηρίξει την απόφαση της για εργασία στο λιανικό εμπόριο 7 μέρες της εβδομάδας με απεριόριστες ώρες, η Υπουργός προβάλει ως κύριο  θετικό αποτέλεσμα της απόφασης της, την πρόσληψη 1600 νέων ατόμων στο λιανικό εμπόριο κατά τους μήνες που εφαρμόστηκε το τουριστικό ωράριο.

Εκμεταλλεύεται την ανησυχία ολόκληρης της κοινωνίας για την καλπάζουσα ανεργία για να αιτιολογήσει τις αποφάσεις της.

Ακολουθώντας την  επιχειρηματολογία της Υπουργού, η ΠΕΟ θέλει να υπογραμμίσει τα ακόλουθα:

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά είναι δημοσιοποιημένα στις Ετήσιες Έρευνες Εργατικού Δυναμικού του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών, αύξηση της απασχόλησης στο λιανικό εμπόριο το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, υπήρχε και πριν την επιβολή του  σημερινού ωραρίου.

Συγκεκριμένα, το 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίτο  τρίμηνο του 2011, υπήρξε καθαρή αύξηση κατά 1400 άτομα της απασχόλησης στον τομέα οικονομικής δραστηριότητας που αφορά το λιανικό εμπόριο.  Στο δε τρίτο τρίμηνο του 2012, σε  σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012, υπήρξε καθαρή αύξηση της απασχόλησης κατά 1300 άτομα.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι δεν είναι το νέο ωράριο που έφερε την αύξηση της απασχόλησης, αυτή η τάση υπήρχε και στα προηγούμενα χρόνια και επαναλήφθηκε και φέτος. Είναι πρόδηλο ότι επιλεκτικά και παραπλανητικά χρησιμοποιούνται  στοιχεία για να επιβληθούν οι πολιτικές της Υπουργού και της κυβέρνησης.

Εμείς απαιτούμε από την Υπουργό Εργασίας, να δώσει στην δημοσιότητα ταυτόχρονα με την παράθεση του αριθμού των νέων εγγραφών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις  στον συγκεκριμένο τομέα,  και τον αριθμό των νέων εγγραφών της  αντίστοιχης περιόδου των  προηγούμενων χρόνων.

9 Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου