Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΛΕΥΚΑΡΩΝ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Οκτωβρίου  2013 και ώρα 9 πμ μέχρι 11πμ δίωρη στάση διαμαρτυρίας  από το προσωπικό  του κέντρου φιλοξενίας ενηλίκων λευκάρων.

Ο κύριος λόγος ήταν οι μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του κέντρου σε απολύσεις και σημαντικές μειώσεις μισθών και ωφελημάτων αγνοώντας την συλλογική σύμβαση του προσωπικού και τις συντεχνίες ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ Λάρνακας, Ε.Ε.Σ. Τοπ Αυτοδιοίκησης ΣΕΚ Λάρνακας και Δ.Ε.Ε.Κ Δ.Ο.Κ.Ω  ΔΕΟΚ Λάρνακας όπου πραγματοποίησαν πάμπολλες συναντήσεις με το συμβουλίου του κέντρου ώστε να εξευρεθεί συμβιβαστική συμφωνία.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι συντεχνίες και την προειδοποίηση δέκα ημερών(από 30 Σεπτεμβρίου) για λήψη μέτρων εάν δεν αποσυρθούν οι απαράδεκτες και μονομερείς αποφάσεις  και την αίτηση για μεσολάβηση στο τμήμα εργασιακών σχέσεων δεν είχαμε καμία απάντηση μέχρι την έναρξη της στάσης εργασίας.

Κατά την έναρξη της στάσης εργασίας έγινε παρέμβαση από το τμήμα εργασιακών σχέσεων για να αναβληθεί η προγραμματισμένη 24 ώρη απεργία την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

Η μεσολαβητική πρόταση έγινε αποδεκτή από την Γενική συνέλευση του προσωπικού και θα προσέλθουμε σε διάλογο στο τμήμα εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας.

Κάτι το οποίο αξίζει να σημειωθεί όπως μας ανάφερε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Δήμαρχος Σάββας Ξενοφώντος  είναι η δραστική μείωση της κρατικής χορηγίας από την κυβέρνηση κατά 55,6%(από €36000 σε €16000 το χρόνο).

Η γενικότερη μείωση των κρατικών χορηγιών σε ευαγή ιδρύματα και στα Σ.Κ.Ε (Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού) θα οδηγήσει δυστυχώς με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο γηροκομείων ,παιδικών λεσχών ,προγραμμάτων κατ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων, βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς και ειδικά σχολεία παιδιών με ειδικές ικανότητες.

Εκ των συντεχνιών
ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ Λάρνακας,
 Ε.Ε.Σ. Τοπ Αυτοδιοίκησης ΣΕΚ Λάρνακας
 Δ.Ε.Ε.Κ Δ.Ο.Κ.Ω  ΔΕΟΚ Λάρνακας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου