Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αύξηση του ποσοστού των Κυπρίων εργαζομένων στην ξενοδοχιακή βιομηχανία

Αύξηση των Κυπρίων εργαζομένων στην ξενοδοχιακή βιομηχανία

Fileleftheros 13/10/2013

Πάφος: Οι Κύπριοι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις ξεπερνούν πλέον το 50% του δυναμικού της βιομηχανίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων, Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι την νέα χρονιά είναι εφικτό να καλυφτεί ο στόχος οι Κύπριοι να αποτελούν το 70% των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές και στις άλλες τουριστικές μονάδες.
Σχολιάζοντας και τα παράπονα συνδικαλιστών για το θέμα, ο Θέμης Φιλιππίδης κάλεσε όλους να αναζητήσουν στοιχεία από το γραφείο εργασίας για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πεπειραμένος Κύπριος ξενοδοχοϋπάλληλος άνεργος. 
Πλέον στις τουριστικές μονάδες υπάρχει ανατροπή στην αναλογία Κυπρίων και κοινοτικών όπως είπε αφού οι κοινοτικοί από το 70% που ήταν πέρσι είναι τώρα 46% και οι Κύπριοι από 30% που ήταν πέρσι είναι τώρα 54%.  Οι ξενοδόχοι δεν είναι ακόμη ικανοποιημένοι, είπε, και τα θεαματικά αυτά αποτελέσματα, όπως τα χαρακτήρισε, μπορούν ακόμη να βελτιωθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι για τους ανειδίκευτους μπορούν να γίνουν ταχύρυθμα μαθήματα προκειμένου να προετοιμαστούν για την νέα τουριστική περίοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου