Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αντίμετρα στην απεργία στους δήμους ετοιμάζει η ΟΕΒ


Απειλές κατά των εργαζομένων και των συντεχνιών για λήψη αντίμετρων σε περίπτωση υλοποίησης της απόφασης για απεργία στους δήμους εκτοξεύει η ΟΕΒ.
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εργοδοτικής ομοσπονδίας δήλωσε σε έντονο ύφος ότι εάν υπάρξει στάση εργασίας την Τρίτη τότε θα ενεργοποιηθούν συγκεκριμένοι μηχανισμοί άμυνας.
Ο κ Αντωνίου δήλωσε στον άστρα ότι δεν υπάρχει έδαφος για λήψη μέτρων καθώς κατά την άποψή του δεν υφίσταται εργατική διαφορά μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Όπως ανέφερε δεν έχει αποδειχθεί ότι η περικοπή της χορηγίας θα λειτουργήσει αρνητικά πάνω στα ωφελήματα των εργαζομένων. 
Τα πυρά της ΟΕΒ αντέστρεψαν η ΣΕΚ και η ΔΕΟΚ. Ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕ Αντρέας Ηλία επεσήμανε ότι η μείωση της χορηγίας θα οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση και πρόσθεσε ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν. Σημείωσε ωστόσο ότι θα έπρεπε να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου. 
Ο Διομήδης Διομήδους της ΔΕΟΚ επεσήμανε ότι οι περικοπές της κυβερνητικής χορηγίας έρχονται σε μια περίοδο που οι πλείστοι δήμοι δεν μπορούν να καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές στα κοινωνικά ταμεία των εργαζομένων. Ανέφερε ότι η νέα περικοπή έρχεται να προστεθεί στις περικοπές των τελευταίων ετών τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν παραχωρήσει ουκ ολίγα ωφελήματα μέχρι σήμερα.
Παρέμβαση ΑΚΕΛ

  Ο βουλευτής Άριστος Δαμιανού αντέστρεψε τα πυρά τονίζοντας ότι καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα πολλών εργαζομένων και η ΟΕΒ δεν διαθέτει την ίδια ευαισθησία. Επεσήμανε παράλληλα ότι η ΟΕΒ συντάσσεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου