Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Από τη στάση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπως διαφάνηκε σε συνάντηση που είχε με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις την Τρίτη 17/12/2013, η Υπουργός δρομολογεί τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων επτά μέρες την εβδομάδα από το πρωϊ μέχρι το βράδι.

Η Π.Ε.Ο. καταγγέλλει την πολιτική αυτή. Από τον Ιούνιο του 2013 η Υπουργός Εργασίας αξιοποιώντας καταχρηστικά τη δυνατότητα που της παρέχει ο νόμος για έκδοση διαταγμάτων για τις τουριστικές περιοχές, ουσιαστικά έχει καταργήσει το νόμο για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, υλοποιεί τη πολιτική της θέση, για πλήρη φιλελευθεροποίηση των ωραρίων, με τη συνεχή ανανέωση του διατάγματος για τις τουριστικές περιοχές.

Αγνοεί τις θέσεις των εργαζομένων και τα απτά στοιχεία που καθημερινά καταγγέλουν για αύξηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που το νέο ωράριο δημιούργησε, αγνοεί τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας των χιλιάδων εργαζομένων στα καταστήματα οι οποίοι βλέπουν το δικαίωμα της κυριακάτικης ανάπαυσης που έχουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι ουσιαστικά να καταργείται.

Καλούμε την Υπουργό, να τερματίσει την πρακτική της δια διαταγμάτων κατάργησης του Νόμου. Η καταπολέμηση της ανεργίας και η τόνωση της οικονομίας χρειάζονται ουσιαστικές πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας και όχι πολιτικές έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και περαιτέρω απορρύθμισης της εργασίας.

Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου.  Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και συστράτευση για να αντισταθούμε στην εκμετάλλευση των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο και στην διάλυση όσων  με αγώνες κατακτήθηκαν σ’ αυτό το κλάδο.


18 Δεκεμβρίου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου