Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΑΗΚ : Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει αύξηση στην τιμή του ρεύματος

ΑΗΚ : Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει αύξηση στην τιμή του ρεύματος
/Templates/00001/data/Press-Room/aik-polisi.jpg18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα : 18.00
Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού εκφράζει «κάθετη αντίθεση» με την ιδιωτικοποίηση της Αρχής σε μήνυμά του προς το προσωπικό, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει σταδιακά την αύξηση της τιμής του ρεύματος.«
Αυτό που ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό για εκσυγχρονισμό της ΑΗΚ μέσα από την ιδιωτικοποίηση, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους λόγω του γεγονότος ότι ο εκσυγχρονισμός αλλά και ο εξορθολογισμός της ΑΗΚ, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και εφαρμόζεται σε στενή συνεργασία, Διοίκησης, Διεύθυνσης και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων» αναφέρει ο κ. Στυλιανού.Εκφράζει επίσης την εκτίμηση ότι «είναι άκαιρη και ατεκμηρίωτη η επίκληση της ιδιωτικοποίησης για να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού». Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ επαναλαμβάνει «τη θέση μας που στηρίζεται σε τεκμηριωμένα τεχνοοικονομικά δεδομένα ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ θα έχει ως αποτέλεσμα, μακροχρόνια, την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι τη μείωση της».Στο μήνυμά του ο κ. Στυλιανού αναφέρει ότι «η πρωτόγνωρη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, έφεραν μεγάλη αναστάτωση σε όλο το νησί και ζήσαμε όλοι πρωτοφανείς καταστάσεις με τα πιο πάνω γεγονότα να έχουν επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού».

Δύσκολο δίμηνο
Προσθέτει ότι «το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2013 ήταν μια χρονική περίοδος πάρα πολύ δύσκολη για τον Οργανισμό παρόλα αυτά, η συμμετοχή, η κατανόηση και η συνεργασία όλων μας, Διοικητικού Συμβουλίου, Διεύθυνσης, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και γενικά όλων ανεξαίρετα των εργαζομένων έφεραν καρπούς και καταφέραμε μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να προσβλέπουμε πλέον με αισιοδοξία στο μέλλον».

"Νιώθουμε ανασφάλεια"Ο κ. Στυλιανού, επανερχόμενος στο θέμα με την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ, αναφέρει πως «είναι καθολικά παραδεκτό πως έχει δημιουργήσει έντονο αίσθημα προβληματισμού και ανασφάλειας, στο Προσωπικό του Οργανισμού και στην κοινωνία γενικότερα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν δρομολογηθεί χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση της Πολιτείας με το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση, καθώς και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ΑΗΚ».
Σημειώνει το γεγονός πως παρά το ότι «η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει ελευθεροποιηθεί από το 2004, έχουν δοθεί άδειες σε ιδιωτικές εταιρείες για να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια και να ανταγωνιστούν την ΑΗΚ, καμιά από αυτές δεν επέλεξε να προχωρήσει και να ανταγωνιστεί την ΑΗΚ».«Πιστεύω πως σε περίπτωση που ο ιδιωτικός τομέας ήταν σε θέση να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε τιμές χαμηλότερες από αυτές της ΑΗΚ, θα το είχε πράξει μέχρι σήμερα», αναφέρει ο κ. Στυλιανού.



Nomisma.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου