Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι θέλουν διάλογο για αποτροπή των αποκρατικοποιήσεων και όχι εκ των υστέρων διάλογο για επικοινωνιακούς λόγους

Την ώρα που η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών «δεσμεύτηκαν» στις συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συζητήσει τρόπους εξασφάλισης του €1.4 δισεκ. προκειμένου να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ταυτόχρονα καταθέτει στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης πλάνο ιδιωτικοποιήσεων.

Όταν οι εργαζόμενοι στους τρεις Ημικρατικούς Οργανισμούς αντιδρούν με στάση εργασίας για να στείλουν το μήνυμα ότι δεν αποδέχονται το ξεπούλημα των Οργανισμών τους, το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει ανακοίνωση ότι μετά τις 11/12/13 θα γίνουν διευθετήσεις για την πραγματοποίηση συναντήσεων «με σκοπό τον καθορισμό σχεδίου δράσης αποκρατικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών».

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τις Συντεχνίες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν έχει όρια. Η «δέσμευση» τους προς τους εργαζόμενους και τον κυπριακό λαό έχει μετατραπεί σε δέσμευση προς την Τρόικα που την χρησιμοποιούν για να επιβάλουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που οι ίδιοι πρεσβεύουν.

Οι εργαζόμενοι έκαναν ήδη την αρχή με μια πρώτη αντίδραση και διαμήνυσαν ότι θέλουν διάλογο για να αποτραπούν οι αποκρατικοποιήσεις και όχι διάλογο εκ των υστέρων για να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν θέλουν το ξεπούλημα των Οργανισμών τους. Γι’ αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με τους πολίτες και την υπόλοιπη κοινωνία για να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον. Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια τους γιατί πιστεύει ότι στηρίζει όχι μόνο το κοινωνικό όφελος σε αυτούς τους οργανισμούς αλλά κυρίως το κοινωνικό όφελος, την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου. 


3 Δεκεμβρίου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου