Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μετά τις μειώσεις 15% στους μισθούς ακολουθούν και 300 απολύσεις στο συνεργατισμό

Το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, οι συγχωνεύσεις και οι πρόωρες αφυπηρετήσεις

Από Αλήθεια


Οι εξελίξεις τρέχουν στο Συνεργατισμό, καθώς σήμερα βρίσκεται και επίσημα στα χέρια της Κομισιόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία ανασυγκρότησης και εξυγίανσης του Συνεργατικού Κινήματος. Με βάση τον οδικό χάρτη που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή του σχεδίου αποτελεί ορόσημο για την επόμενη σημαντική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη συγχώνευση των συνεργατικών σε 18, ώστε να προλάβουν το χρονοδιάγραμμα του τέλους Μαρτίου για τη λήψη της στήριξης από το μηχανισμό. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή υπό τη μορφή του κατεπείγοντος μετά και την έγκριση που πήρε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η απλοποίηση, βελτίωση και εισαγωγή ορισμένων αναγκαίων διατάξεων για τη διαδικασία των συγχωνεύσεων μεταξύ συνεργατικών εταιρειών.
Επίσης, το σχέδιο πρόωρης εθελούσιας αφυπηρέτησης στον Συνεργατισμό αναμένεται να τρέξει από τις 10 Φεβρουαρίου, αντί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. Ο λόγος της απόφασης αυτής, στην οποία κατέληξε η ηγεσία του Συνεργατισμού, είναι για να δοθεί, περαιτέρω χρόνος ετοιμασίας όλων των διαδικαστικών που απαιτούνται για την υλοποίηση του σχεδίου και έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, και με την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων που θα δοθούν στο προσωπικό. Για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου, η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με βάση τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, στοχεύει σε αποχώρηση του 10% των 3.000 που είναι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στο Συνεργατισμό, με στόχευση στους υπαλλήλους των 45 ετών και άνω.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου