Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σε επ' αόριστον απεργία οι αχθοφόροι στο λιμάνι Λεμεσού

Άστρα 15-4-2014


Σε επ` αόριστο απεργία κατέχονται οι αχθοφόροι στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για περικοπές που αφορούν το μισθολόγιο τους και το 14ο μισθό, κάνοντας λόγο για αθέτηση συμφωνιών από την εργοδοτική πλευρά.

Οι αχθοφόροι είχαν κατέλθει χθες σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συγκεντρώθηκαν έξω από το λιμάνι Λεμεσού, χωρίς ωστόσο να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς οι λιγοστές εργασίες διεκπεραιώθηκαν από τους μετόχους του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κλιμάκωση των μέτρων, το Υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε χθες το μεσημέρι τις συντεχνίες για τη μεσολαβητική του πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε και οι αχθοφόροι αποφάσισαν όπως από σήμερα κατέλθουν σε επ` αόριστο απεργία. 

16-4-2014
Με 29 ψήφους εναντίον και 26 υπέρ, οι αχθοφόροι του λιμανιού της Λεμεσού απέρριψαν την καταρχήν συμφωνία που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον τους και η οποία αποτελούσε προϊόν πολύωρων διαβουλεύσεων μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτικής πλευράς.
Ωστόσο, ως ένδειξη καλής θέλησης, οι αχθοφόροι δεν συνέχισαν την απεργία τους και έπιασαν ξανά δουλειά, δίνοντας χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας.
Λόγω των χθεσινών πρωινών απεργιακών κινητοποιήσεων των αχθοφόρων, δεν εξυπηρετήθηκαν τρία πλοία, τα οποία σήμερα θα φορτοεκφορτώσουν κανονικά τα εμπορευματοκιβώτια τους, ενώ αυξημένος είναι και ο φόρτος εργασίας σε ό,τι αφορά εμπορευματοκιβώτια που αναμένουν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.
Οι αχθοφόροι έχουν προειδοποιήσει ότι αν δεν ικανοποιηθούν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη τα αιτήματα τους, που αφορούν περικοπές στο μισθολόγιο τους, είναι έτοιμοι να επαναρχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου