Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Νέα συντεχνία για τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους

Www.24h.com.cy

Με σκοπό την προστασία και διαφύλαξη των καλώς νοουμένων συμφερόντων των μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων Κύπρου, ιδρύθηκε στην Κύπρο η ΣΥ.Μ.Ε.Α (Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων).
Όπως αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξκη, η ΣΥ.Μ.Ε.Α είναι συντεχνία (θα εγγραφεί στον Έφορο Συντεχνιών) και είναι καθαρά το συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων Κύπρου.

Είναι καιρός τα λόγια όλων 'Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας' να γίνουν έργα. Κράτος, Πολιτεία και τραπεζικό σύστημα πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους και να δώσουν σαφή, έμπρακτα μέτρα στήριξης της πιο αδικημένης ομάδας εργαζομένων. Φιλοδοξία μας να αγκαλιάσουμε την κάθε μικρή επιχείρηση και τον κάθε αυτοτελώς εργαζόμενο της Κύπρου με στοργή και ενδιαφέρον, κάνοντας την ΣΥ.Μ.Ε.Α το στήριγμα τους”, αναφέρει.

Μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη αναφέρεται ότι η Συντεχνία θα επιδιώξει συναντήσεις με τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη καθώς και με τις διοικήσεις όλων των εμπορικών τραπεζών και του συνεργατισμού, για να πετύχει σημαντική μείωση των επιτοκίων ώστε να δοθεί οξυγόνο στην οικονομία.

Ζητούμε επίσης άμεσα την παγοποίηση των δανείων όλων των μικρών επιχειρήσεων και των μετόχων τους για ένα τουλάχιστον χρόνο χωρίς καμιά επίπτωση στους οφειλέτες για να αναπνεύσουν και να κοιτάξουν και λίγο προς την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους”, αναφέρει.

Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΜΕΑ είναι ο Σταύρος Αλαμπρίτης, Ά Αντιπρόεδρος η Άννα Θεολόγου, Β Αντιπρόεδρος ο Νίκος Κόνικκος, Γραμματέας ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Βοηθός Γραμματέας ο Αντώνης Αντωνίου, Οργανωτικός η Νέλλη Λούτσιου, Βοηθός Οργανωτικός ο Μάρκος Μάρκου, Ταμίας ο Γρηγόρης Σολωμού, Βοηθός Ταμίας ο Μιχάλης Θεμιστοκλέους και μέλη Ανδρέας Νικολάου, Νικήτας Παπαγγελοδήμου, Στήβ Ευσταθίου, Ρίακος Σεραφείμ, Λέανδρος Χριστίδης, Λάκης Χατζιμιχαήλ, Κωνσταντίνος Φιλαρέτου και Βασίλης Χαπέσιης.

Πηγή: KYΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου