Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Η Πολιτεία να προστατέψει την πρώτη κατοικία, λέει το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις

Το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις, σε ανακοίνωση αναφέρει ότι η κάθοδος της τρόικας στην Κύπρο μέσα στον Ιούλη έχει να κάνει με τις τελικές προετοιμασίες της πιο μεγάλης επίθεσης μέχρι τώρα ενάντια στις ζωές μας - ακόμα και οι στέγες πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, όπως και οι επαγγελματικές στέγες και τα αγροτεμάχια, η μόνη πηγή συντήρησης του αγροτικού πληθυσμού, θα τεθούν στην διάθεση ιδιωτικών πλειστηριασμών που έχουν στόχο να τους ξεκινούν ένα μόνο μήνα μετά τη μέρα που δεν έχουν καταβληθεί οι δόσεις προς τις τράπεζες.
Σημειώνει ότι οι τράπεζες θα καθορίζουν τις τιμές κι αυτό σημαίνει ότι οι περιουσίες του κόσμου θα ξεπουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές και τη διαφορά με το ενυπόθηκο χρέος θα τη χρωστά ο κόσμος ακόμα στις τράπεζες.
"Είναι ένα πράγμα όμως τα δικαιώματα των τραπεζών όταν δεν υπάρχει ανεργία και εντελώς διαφορετικό όταν η ανεργία αλλά και η γενική μείωση των εισοδημάτων αποκτούν μαζικές διαστάσεις. Στην πρώτη περίπτωση η ευθύνη είναι όντως του οφειλέτη, κάτι που ο μέσος άνθρωπος δεν αρνείται. Από την στιγμή όμως που του αφαίρεσαν το δικαίωμα στην εργασία, τον καθιστούν ανίκανο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η μόνη ρεαλιστική επιλογή που πραγματικά υπάρχει είναι η απόλυτη απόρριψη των πολιτικών λιτότητας που μόνο ανεργία και καταστροφές προκαλούν και η εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης για εξάλειψη της ανεργίας", προστίθεται.
"Ας στραφούν οι εισπράκτορες της Τρόικας εκεί που από την αρχή θα έπρεπε να στραφούν:
1. Είσπραξη των 8 και πλέον δις από μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών.
2. Μεθόδευση επιστροφής των τεράστιων ποσών που φυγαδεύτηκαν στα πρόθυρα του κουρέματος ή και κατάσχεση περιουσιών όσων το έκαμαν.
3. Τουλάχιστον φορολόγηση της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας.
4. Πάγωμα των μη εξυπηρετουμένων δανείων μέχρι να ανακάμψει πραγματικά η οικονομία.
5. Κούρεμα των δανείων ώστε να ακολουθηθεί η υποτίμηση της αξίας της εργασίας, ως αντιστάθμισμα του κουρέματος που έχουν επιβάλει σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και γενικά στο βιοτικό επίπεδο του λαού", καταλήγει η ανακοίνωση.


- See more at: http://alfanews.com.cy/oikonomia/item/3349-%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1,-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html#sthash.89u4176W.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου