Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ενόψη του επόμενου κουρέματος μισθών και συνταξιοδοτικών ωφελημάτων

Κατεβάζουν ρολά οι δημόσιοι υπάλληλοι

politis

24ωρη προειδοποιητική απεργία στον δημόσιο τομέα εισηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ για τις 19 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση, η οποία λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, αναμένεται να επικυρωθεί από το Γενικό Συμβούλιο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ συνήλθε και ασχολήθηκε με τις δηλώσεις και ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών για νέες παραβιάσεις στα μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες διαβεβαιώσεις.

Με απογοήτευση, αναφέρει η ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, σε πλήρη παραγνώριση τόσο των επίσημων διαβεβαιώσεων όσο και της καλής θέλησης που επιδείχθηκε από τη συνδικαλιστική πλευρά, πεισματικά προωθεί και νέα μονομερή μέτρα σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου, τους οποίους εμμένει προκλητικά να στοχοποιεί.

"Εν όψει των απαράδεκτων μεθοδεύσεων και ενεργειών και ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στις προωθούμενες ενέργειες η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής πανυπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014. Το Γενικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου για επικύρωση της απόφασης".

Η Εκτελεστική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι παρά τις επανειλημμένες και επαχθέστατες περικοπές σε βάρος των μισθωτών του δημόσιου τομέα, η ΠΑΣΥΔΥ συνειδητά και υπεύθυνα και με έγνοια για το μέλλον του τόπου απέφυγε κινητοποιήσεις επιζήμιες για την οικονομία και περιορίστηκε μόνο στην καταχώρηση προσφυγών ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.


...........
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κυβέρνηση με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και άλλων κρατικών αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναστάτωσης και πανικού ανάμεσα στους εργαζόμενους σε θέματα που αφορούν ωφελήματα τους από ασφαλιστικά κοινωνικά ταμεία.

Η ΠΕΟ καταγγέλλει ότι αυτή η τακτική αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της συμπληρωματικής κοινωνικής ασφάλισης. Πρόκειται δυστυχώς για μια εντελώς ανεύθυνη πολιτική στάση η οποία δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο δεν υλοποιούν κατά συγκεκριμένο τρόπο τη δημόσια δέσμευση τους για κάλυψη των ζημιών που υπέστηκαν τα Ταμεία Προνοίας αλλά επιδιώκουν να ανοίξουν μια συζήτηση που θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη και το ρόλο αυτών των Ταμείων.

Υπογραμμίζουμε ότι ανέκαθεν η συμπληρωματική κοινωνική ασφάλιση, η οποία στην Κύπρο πήρε τη μορφή της σύστασης και λειτουργίας συμπληρωματικών επαγγελματικών συντάξεων και των Ταμείων Προνοίας, ετύγχανε ενθάρρυνσης και μιας μεταχείρισης που να δίνει κίνητρα και να προστατεύεται  

Η ΠΕΟ προειδοποιεί ότι η εμμονή σε μονομερείς και αυθαίρετες ενέργειες και αποφάσεις για τόσο σοβαρά κοινωνικά και εργατικά ζητήματα, θα προκαλέσουν σύγκρουση και κοινωνική αναταραχή.
11/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου