Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

400 υπάλληλοι απολύονται ως πλεονάζοντες στο Le Meridien

καθημερινή
Κλειστό για ριζική ανακαίνιση το ξενοδοχείο της Λεμεσού

για διάστημα πέραν του ενός χρόνου,  θα παραμείνει κλειστό το ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Λεμεσό Le Meridien. Το ξενοδοχείο σταμάτησε επίσημα τη λειτουργία του από σήμερα, με στόχο την μετατροπή του σε μια σύγχρονη και πολυτελή μονάδα, η οποία κατά την άποψη των νέων ιδιοκτητών του, κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει και να λειτουργήσει καζίνο.
 
Όπως είναι γνωστό το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Le Meridien έχει περάσει από τον περασμένο Μάρτιο στα χέρια Ρώσου πολυεκατομμυριούχου, ενώ κι ο όμιλος Γαλαταριώτη συνεχίζει να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό στη νέα εταιρεία.
Πέρα από τα σχέδια των ιδιοκτητών της μονάδας, 400 περίπου υπάλληλοι  του ξενοδοχείου έχουν λάβει επιστολές απόλυσης ως πλεονάζοντες, αφού όπως μας εξηγεί  ο ΓΓ Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης, στη βάση της νομοθεσίας οι νέοι ιδιοκτήτες είναι κατοχυρωμένοι νομικά να απολύσουν το προσωπικό τη στιγμή που ένα ξενοδοχείο κλείνει για διάστημα μεγαλύτερο των 8 μηνών. 
Ο συντεχνιακός εξέφρασε την ανησυχία του για τυχόν σκόπιμη καθυστέρηση της ανακαίνισης κι άλλων ξενοδοχείων, με απώτερο στόχο την απόλυση υπαλλήλων και την πρόσληψη άλλων, με νέους όρους απασχόλησης και χωρίς αναγνώριση των συλλογικών συμβάσεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου