Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ AQUA SOL HOTELS KAI MARISMARE LTD 
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των εταιριών MARISMARE LΤD και AQUA SOL HOTELS PUPLIC COMPANY LTD σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014 και αφού έτυχαν λεπτομερής ενημέρωσης από τους συντεχνιακούς τους εκπροσώπους για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις πιο πάνω εταιρείες, ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα την Δεύτερα 08 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, ελεγκτικού οίκου DELOITTE στην Λευκωσία και Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Η απόφαση των εργαζομένων λήφθηκε κατόπιν έντονης ανησυχίας για την αβεβαιότητα της εργοδότησης τους, οι οποίοι συνεχίζουν ακόμα να εργάζονται, μη γνωρίζοντας πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, όπως τους μισθούς των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, τον 13ον και 14ον για το 2013 ,το 13ον και 14ον για το 2014 και δεν πλήρωσαν τις οφειλόμενες ημεραργίες, εορτολόγια, ετήσιες άδειες, ταμεία προνοίας, κοινωνικές ασφαλίσεις, συνδρομές, ταμεία υγείας και ταμεία ευημερίας.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΟ-ΣΕΚ
03/12/2014

08 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11:15
Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, βρίσκονται μέλη της ΜΜΑΔ, ύστερα από εντάσεις που προκάλεσε διαμαρτυρία ξενοδοχουπαλλήλων του ξενοδοχείου AQUA SOL από Πάφο και Αμμόχωστο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας άρχισε γύρω στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ξενοδοχουπάλληλοι διαμαρτύρονται ύστερα από το γεγονός ότι περιήλθε σε γνώση τους πως στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάζονται  μπήκε ως διαχειριστής  η Τράπεζα Κύπρου και ότι θα απολυθούν.



www.nomisma.com.cy

1 σχόλιο:

  1. Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για τους Ξενοδοχοϋπάλληλους της MARISMARE LΤD και AQUA SOL
    Οργή, αγανάκτηση και πίκρα, ήταν τα συναισθήματα που ξεχείλισαν από τους 400 εργαζόμενους στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των εταιριών MARISMARE LΤD και AQUA SOL HOTELS PUPLIC COMPANY LTD που πραγματοποίησαν δυναμική εκδήλωση την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, του ελεγκτικού οίκου DELOITTE στην Λευκωσία και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι εργαζόμενοι έγιναν μπαλάκι μεταξύ των εταιριών και του διαχειριστή που ανέλαβε τα Ξενοδοχεία και που κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να πληρώσει τους μισθούς τριών και πλέον μηνών όπως και άλλα δεδουλευμένα και ωφελήματα. Οι εκδηλώσεις των εργαζομένων ήταν δυναμικές, με πίκετ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «έχετε φάει τους κόπους και τους μισθούς μας»», «Θέλουμε τα δεδουλευμένα μας» κ.α. διεκδίκησαν τους μισθούς και τα ωφελήματα τους, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε σχετικό υπόμνημα στους αρμοδίους και στους τρεις τόπους που έγιναν οι εκδηλώσεις.
    Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν ακόμα μη γνωρίζοντας πότε θα τους καταβληθούν οι μισθοί των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, τον 13ον και 14ον για το 2013 ,το 13ον και 14ον για το 2014 και δεν πλήρωσαν τις οφειλόμενες ημεραργίες, εορτολόγια, ετήσιες άδειες, ταμεία προνοίας, κοινωνικές ασφαλίσεις, συνδρομές, ταμεία υγείας και ταμεία ευημερίας. Σημειώνεται πως στις εκδηλώσεις ήταν έντονη η παρουσία της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσία

    ΠΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή