Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Δεν πάει άλλο

Με επ’αόριστον απεργία, προειδοποιούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους.


Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πραγματοποίησαν τον πρωί πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή των αντιπροσώπων, όπου επέδωσαν υπομνήματα με τα αιτήματά τους.


Εργαζόμενοι κατάγγειλαν ότι εργοδότες τους χρωστούν μισθούς 3 χρόνων και κάποιοι υπό την απειλή της απόλυσης, υποχρεώνουν το προσωπικό να εργάζεται 14 ώρες την ημέρα, 6 φορές την εβδομάδα, με μισθό 500 ευρώ.

http://agkarra.com/%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-photos/


Κινητοποιούνται οι  ξενοδοχοϋπάλληλοι
Εκδήλωση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφισμάτων στην Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Βουλής πραγματοποιούν αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ , η παγκύπρια κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων γίνεται "για καταγγελία της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί  με την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και της νομοθεσίας για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία".
Επίσης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι "θα απαιτήσουν τη νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων τους για να προστατευθούν από την εργοδοτική ασυδοσία".
Οι υπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στις 10.00π.μ. στο οίκημα της ΣΕΚ Λευκωσίας και θα ακολουθήσει πορεία και επίδοση ψηφισμάτων στην Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Βουλής.
Eπιμέλεια: Νίκος Κέττηρος
Την προσεχή εβδομάδα αρχίζει εντατικός διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να διασφαλιστεί η εργατική ειρήνη στον τουριστικό τομέα, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.
"Ο τουρισμός", πρόσθεσε η κ. Αιμιλιανίδου, είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία του τόπου". Επεσήμανε ωστόσο ότι ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστούν και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία που είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα.
Οι ξενοδοχο-υπάλληλοι πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας, αξιώνοντας σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων.
Προειδοποίησαν μάλιστα ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, την ερχόμενη εβδομάδα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, με απεργίες διαρκείας.
Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: ΚΥΠΕ
RIK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου