Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ολιγοήμερη πίστωση χρόνου στο Υπ. Υγείας δίνουν οι νοσηλευτές



www.nomisma.com.cy

Το διοικητικό συμβούλιο του κλάδου γενικού νοσηλευτικού προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ, σε συνεδρία του στις 19/5/2015, αποφάσισε να δώσει ολιγοήμερη πίστωση χρόνου μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του νομοσχεδίου αναφορικά με την αυτονόμηση-αναδιοργάνωση των νοσοκομείων και να του δοθεί να το μελετήσει με σύνεση και ηρεμία, με στόχο να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις . 

Ο κλάδος επανατονίζει σε ανακοίνωση του ότι το μέτρο της απεργίας είναι το πολυτιμότερο όπλο που έχει κάθε εργαζόμενος και ως τέτοιο πρέπει να το χρησιμοποιεί. 

«Εμείς το χρησιμοποιήσαμε για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις σε αυτά. Υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις και αναμένουμε την υλοποίησή τους. Αν όμως διαφανεί ότι αυτές οι υποσχέσεις αποσκοπούσαν στο να ‘κερδηθεί’ χρόνος από το υπουργείο υγείας, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ο κλάδος θα συνέλθει ξανά για να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις», προσθέτει. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΔΣ του κλάδου κατά τη συνεδρία του προέβη σε απολογισμό της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή σχεδόν όλων των δημοσίων υπαλλήλων-εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια. 

Όπως αναφέρεται, έχουν σταλεί ορθά όλα τα μηνύματα στο κοινό και έχουν αναδειχθεί όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων που ήθελαν να προβάλουν, χωρίς οποιουσδήποτε επιπρόσθετους κινδύνους ή αρνητικές συνέπειες. 

«Τα νοσοκομεία πρέπει να ενδυναμωθούν άμεσα, να βελτιωθεί η λειτουργικότητα τους και να προσφέρουν στον κύπριο πολίτη τις υπηρεσίες που δικαιούται. Παράλληλα, θεωρούμε πως αν οι συνθήκες και το περιβάλλον επιτάσσουν την αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης σε αυτονομημένους οργανισμούς, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Δεν είμαστε δογματικοί, είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Αυτό που για εμάς είναι πρώτιστης σημασίας, είναι να βελτιωθεί άμεσα η λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων και να προστατευθούν με τέτοιο τρόπο, προς το όφελος των πολιτών», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Καταλήγοντας, ο κλάδος επαναλαμβάνει ότι στόχος τους είναι να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις, με σκοπό την αναβάθμιση των νοσοκομείων, και τη λύση των προβλημάτων τους, ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στο νέο περιβάλλον και να παρέχουν στον πολίτη τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου