Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Απεργιακά μέτρα από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ

Το προσωπικό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, αισθάνεται έντονα απογοητευμένο και αγανακτισμένο, με τα όσα καταστροφικά προωθούνται, για τον Οργανισμό και τον Τόπο, με το Νομοσχέδιο για τον Περί Δημοσίων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμο του 2015 (ΔΟΚΕ) και το Νομοσχέδιο Περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Τροποποιητικό Νόμο (ΙΙ) του 2015, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της ΑΗΚ.
«Καλούμε την Αρχή όπως λειτουργήσει μέσα από τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις της, για να αποτρέψει την αποδυνάμωση, την αποδόμηση και τέλος την εκποίηση της ΑΗΚ. Σας μεταφέρουμε επίσης, την αποφασιστικότητα του προσωπικού να αγωνιστεί για την προστασία και τη διαφύλαξη του Οργανισμού, πεπεισμένοι ότι, με τον αγώνα μας προασπίζουμε το συμφέρον του τόπου και της οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση των συντεχνιών
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως από αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 το προσωπικό της ΑΗΚ εισέρχεται σε περίοδο μέτρων και θα ισχύουν τα ακόλουθα:
1. Το προσωπικό της ΑΗΚ δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε εργασία εκτός εργάσιμων ωρών χωρίς την έγκριση της Απεργιακής Επιτροπής.
2. Αυστηρός Περιορισμός του προσωπικού στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
3. Το προσωπικό της ΑΗΚ καθ’ όλη την περίοδο των μέτρων, δεν θα προβαίνει σε διακοπές στους οικιακούς καταναλωτές για απλήρωτους λογαριασμούς.
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 μεταξύ των ωρών 08:00-10:00 θα πραγματοποιηθεί δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας έξω από τους χώρους εργασίας, ως πρώτο μέτρο από μια σειρά μέτρων, τα οποία θα σας κοινοποιηθούν αργότερα. Από τη στάση εργασίας θα εξαιρεθεί το ακόλουθο προσωπικό:
• Εκτελεστικοί Διευθυντές ή Αναπληρωτές τους
• Διευθυντές Σταθμών και Περιφερειών ή Αναπληρωτές τους
• Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
• Το προσωπικό βάρδιας των Ηλεκτροπαραγωγών Σταθμών
• Προσωπικό που επιλαμβάνεται βλαβών
•  Προσωπικό που εργάζεται στα Κέντρα Αναφοράς Βλαβών (ΚΑΒ)
• Οι επί καθήκοντι Λειτουργοί Ελέγχου Συστήματος στις Περιφέρειες
• Θυρωροί / Φρουροί
• Όλο το προσωπικό που εργάζεται στο ΔΣΜΚ
• Διευθυντής Λειτουργίας & Συντήρησης και Τεχν. Ηλεκτρολογίας (Προγραμματισμός Φόρτωσης Μονάδων)
Το προσωπικό της ΑΗΚ, καθ’ όλη την περίοδο των μέτρων, δεν θα προβαίνει σε διακοπές στους οικιακούς καταναλωτές για απλήρωτους λογαριασμούς, και απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία των καταναλωτών.
Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται πως την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ θα συνέλθουν από κοινού για να αναλύσουν, επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, με διευρυμένη συμμετοχή προσωπικού.
Eurokerdos
ΑΗΚ: Στάση εργασίας για δύο ώρες ένεκα ιδιωτικοποιήσεων

Με δυναμικά μέτρα απαντούν οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού στα «όσα καταστροφικά προωθούνται, για τον οργανισμό και τον τόπο» με τα νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση της Αρχής.
Με επιστολή τους προς τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ, το προσωπικό του ημικρατικού οργανισμού «έντονα απογοητευμένο και αγανακτισμένο» ανακοινώνει ότι από αύριο Τετάρτη εισέρχεται σε περίοδο μέτρων και θα ισχύουν τα ακόλουθα:
Το προσωπικό της ΑΗΚ δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε εργασία εκτός εργάσιμων ωρών χωρίς την έγκριση της Απεργιακής Επιτροπής 
Αυστηρός περιορισμός του προσωπικού στην εκτέλεση των καθηκόντων του
Το προσωπικό της ΑΗΚ καθ’ όλη την περίοδο των μέτρων, δεν θα προβαίνει σε διακοπές στους οικιακούς καταναλωτές για απλήρωτους λογαριασμούς.
Αποφασίστηκε επίσης ότι μεθαύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 08:00-10:00 το πρωί έξω από τους χώρους εργασίας, ως πρώτο μέτρο από μια σειρά μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα.


- See more at: http://alfanews.com.cy/oikonomia/item/16609-%CE%B1%CE%B7%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD.html#sthash.wiTf33bb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου