Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εργατική διαφορά στην Εθνική Τράπεζα

Στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων οι διαφορές ΣΥΤΕΠΕ με Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας οδηγούνται οι διαφορές των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) με τη Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου (ΣΥΠΕΤΕ).
Η ΣΥΠΕΤΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση της Τράπεζας για παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων, για τακτικές αποδυνάμωσης της Συντεχνίας και για κακοδιαχείριση και αδιαφανείς διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα χρήματα των εισφορών στο Ταμείο Υγείας των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, η ΣΥΤΕΠΕ κατηγορεί την Τράπεζα ότι αρνείται να δώσει στοιχεία για τα πλεονάσματα του Ταμείου Υγείας που ξεπερνούν το €1 εκατομμύριο και να τα συνδιαχειριστεί με τη Συντεχνία προς όφελος των εργαζομένων, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι τα εν λόγω πλεονάσματα της ανήκουν.
Επίσης, η ΣΥΤΕΠΕ αναφέρει ότι από τον Δεκέμβριο του 2011 η Τράπεζα αρνείται «αναπλήρωση της δεύτερης απόσπασης υπαλλήλου στα γραφεία της Συντεχνίας όπως ρητά προβλέπεται στην 1η συλλογική σύμβαση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχή και σοβαρά προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της Συντεχνίας».
Πηγή: KYΠΕ
- See more at: http://www.24h.com.cy/economy/item/92400-kataggelia-sutepe-g-parabiash-sullwgikwn-sumbasewn.html#sthash.r5GTaYnS.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου