Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΠΕΟ για ανεργία


ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΟ


Τέρμα στις πολιτικές λιτότητας που κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ,  σε συνεδρία του την  Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, εξέτασε την πορεία του Οργανωτικού και Οικονομικού πλάνου, την πορεία των Προϋπολογισμών για το 2015  και συζήτησε διάφορα άλλα ζητήματα που απασχολούν την Συντεχνία.
Η κατάσταση που επικρατεί στον Κλάδο όπως σημειώνεται, είναι δραματική και χαρακτηρίζεται από  ψηλή ανεργία. Η ανυπαρξία έργων και η μη ύπαρξη προγραμματισμού για την δημιουργία νέων έργων,  δείχνουν ότι στο ορίζοντα δεν υπάρχει προοπτική για ανάκαμψη της  Οικοδομικής Βιομηχανίας.
Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, ο Μηχανισμός της Συντεχνίας, διατηρεί  ψηλό ηθικό,  εργάζεται  στοχοπροσηλωμένα και με προγραμματισμό,  για να καταφέρει  να ξεπεράσει τις δυσκολίες,  να διατηρήσει το αξιόμαχο της Συντεχνίας και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις διάφορες παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργατικών νομοθεσιών, αντιμετωπίζοντας έτσι την μεγάλη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και τους εργοδότες.
Όπως διαβεβαίωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ,  θα δοθεί συνέχεια στην επαφή και την έμπρακτη στήριξη των άνεργων συναδέλφων μας.
Από το Εκτελεστικό Συμβούλιο  εκφράστηκε επίσης,  η έντονη δυσαρέσκεια προς την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Κυβέρνηση και την ανυπαρξία έργων ανάπτυξης ούτως ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη και προοπτική για να επιστρέψουν οι άνεργοι συνάδελφοι μας στην δουλειά. Οι τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για  προώθηση κάποιων έργων ανάπτυξης αν και δεν είναι ικανοποιητικές και δεν μπορούν να αγγίξουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει,   θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα  και να μην αποτελέσουν μόνο επικοινωνιακό παιγνίδι για βελτίωση της εικόνα της Κυβέρνησης.

Ολοκληρώνοντας την συνεδρία του,  το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να παραμείνουν κοντά στην Οργάνωση και  με όπλο την μεταξύ τους αλληλεγγύη και την ενότητα να εργαστούν  και να συνεχίσουν τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των απαράδεκτων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, που επιδιώκει να κάνει τους  φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

 Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου