Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Για τις απεργίες σε σχέση με ιδιωτικοποίησεις προσεχώς

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Αρχή Λιμένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση!
Σε επ’ αόριστο αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση, κατέρχονται οι υπάλληλοι στο λιμάνι Λεμεσού, που είναι μέλη των Συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΣΥΑΛΚ και ΣΥΠΥΑΛΚ από την Τετάρτη, 1η Ιουλίου. Επίσης, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη στάση εργασίας στις 17 Ιουλίου. 
Πρόκειται για μέτρα διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος του λιμανιού, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των Συντεχνιών.
Η απόφαση λήφθηκε σε διευρυμένη συνέλευση των τεσσάρων Συντεχνιών και όπως αναφέρθηκε, πέραν της επ’ αόριστον αποχής από υπερωριακή απασχόληση και της 24ωρης απεργίας, αποφασίστηκε η συμπόρευση με τις άλλες Συντεχνίες των δυο Ημικρατικών Οργανισμών (ΑΗΚ και Cyta) για οποιαδήποτε μέτρα πάρουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

PEO 29-6-2015

Αναστολή μέτρων στην ΑΗΚ
Αναστέλλουν για μερικές μέρες την κλιμάκωση των μέτρων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ και με επιστολή τους ζητούν από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής να συνέλθει εκτάκτως εντός της εβδομάδας για να εξετάσει τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι Συντεχνίες της ΑΗΚ ζητούν παράλληλα από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής να λάβει υπόψη στην απόφασή της:
-Την ασφάλεια της χώρας και την ασφαλή παροχή ηλεκτρισμού.
-Το μικρό και μεμονωμένο σύστημα της Κύπρου.
-Τις εξαιρέσεις που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Κύπρο και Μάλτα και την ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.
Επίσης, οι Συντεχνίες κατηγορούν την Κυβέρνηση για μονομερείς ενέργειες, με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.


PEO 1/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου