Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Γ.Γ. ΠΕΟ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ!

22d61e95fd604402fb6ad4eabc7f47b0_XL
Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υποβολή πρότασης στο Συνδικαλιστικό Κίνημα για το Κρατικό Μισθολόγιο και αφορά τη Δημόσια Υπηρεσία και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και θα ισχύει μετά τις 31/12/2016 που λήγει το Μνημόνιο. Φαίνεται ότι οι πρόνοιες που εισηγείται η Κυβέρνηση για να νομοθετηθούν, στη πράξη καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συλλογική σύμβαση. Επίσης υποσκάπτουν ακόμα περισσότερο το θεσμό της ΑΤΑ και ουσιαστικά οι προτάσεις που τίθενται καταργούν αυτό το θεσμό. Εάν υιοθετηθούν τέτοιες ρυθμίσεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω υπόσκαψη και κτύπημα στις Συμβάσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτές οι προσεγγίσεις είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας κυβέρνησης-Τρόικα.
Σε συνάντηση που είχαν χτες, Τρίτη 28 Ιουλίου, οι ηγεσίες των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων με τον Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, οι Συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν πως δεν αποδέχονται αυτές τις προτάσεις.
Μιλώντας στον «Αστρα 92,8» μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό να γίνει οποιαδήποτε απόπειρα να υιοθετηθούν μέσα από νομοθεσίες ζητήματα τα οποία μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων ή να τροποποιήσουν διαδικασίες συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχουν καθιερωθεί μέσα
από δεκαετίες. «Οι συμφωνίες που αφορούν μισθούς, ωφελήματα, ΑΤΑ, αυξήσεις κτλ, πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης […] δεν μπορούμε να δεχτούμε μια διαδικασία αυτόματη, όπως θέλουν να την περάσουν κυβέρνηση και Τρόικα, όπου χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων, χωρίς να προηγηθεί η αναγκαία συλλογική διαπραγμάτευση και διαβούλευση, θα καθορίζονται με νόμο μισθοί και ωφελήματα», τόνισε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ.
Συνεχίζοντας επεσήμανε πως αυτό το καθεστώς της αυτόματης ρύθμισης οδηγεί αναπόφευκτα στη καταστροφή του συστήματος των εργασιακών σχέσεων, στην εγκατάλειψη των συλλογικών συμβάσεων, στην εγκατάλειψη του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων ή ακόμη και σε φαινόμενα που μπορούν να οδηγήσουν σε αστυνομοκρατούμενες προσεγγίσεις.
http://www.ergatikovima.com/?p=8297

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου