Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Δυσαρέσκεια των συντεχνιών της ΑΤΗΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Για Τη Cyta
Offsite 14/8/2015

Στο Προεδρικό παραδόθηκε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι η επιστολή των πέντε συνδικαλιστικών οργανώσεων της Cyta, για να σταλεί αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο Τρόοδος.
Σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ συνήλθε εκτάκτως και αξιολόγησε την όλη πορεία μετά την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, και προέβη σε μια πλήρη ανάλυση των διαβουλεύσεων των τελευταίων έξι μηνών στη Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή ΑΤΗΚ, της οποίας προεδρεύει ο Υπουργός Οικονομικών.
«Καταλήξαμε στο ότι πολύ σωστά εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή όπου τονίζεται η δυσαρέσκειά μας για το ότι το νομοσχέδιο δεν μας έχει δοθεί καθόλου και δεν το έχουμε διαβάσει», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ Ηλίας Δημητρίου, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι «επιφυλάσσουμε όλα τα νόμιμά μας δικαιώματα τα οποία αφορούν τα εργασιακά μας».
Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι «πρέπει όλα τα νομοθετήματα που αφορούν εργασιακά, συνταξιοδοτικά και συνταγματικά, αλλά και τα θέματα ασφάλειας να περάσουν σαν ενιαίο πακέτο από το Υπουργικό Συμβούλιο».
Πέραν του θέματος της μονιμότητας, εξήγησε, πρέπει να υπάρξει και νομοσχέδιο για τα θέματα που αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
«Επίσης, απαιτούμε όπως γίνει διόρθωση, με νομοθετική ρύθμιση, της στρέβλωσης που υπάρχει στα συνταξιοδοτικά», είπε, εξηγώντας πως υπάρχει ηλικιακή διάκριση για εκείνους που είναι κάτω των 45 χρονών και αυτή η στρέβλωση πρέπει να διορθωθεί προτού γίνει αποκρατικοποίηση.
Ανέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος πρέπει να δει το θέμα και πέμπτης επιλογής για τους εργαζομένους που να αφορά τη μίσθωση του προσωπικού στη νέα εταιρεία με την ιδιότητα, όμως, των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ, η επιστολή των πέντε συνδικαλιστικών οργανώσεων δόθηκε στο Προεδρικό στις 13.30 σήμερα και θα σταλεί αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Τρόοδος, ενώ κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Οικονομικών. Τη Δευτέρα θα δοθεί επιστολή και στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου