Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζουν την απεργία τους οι αχθοφόροι στη Λεμεσό

Dialogos.com.cy
Ανένδοτοι παραμένουν οι υπάλληλοι του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων στην απόφαση τους να απέχουν από την εργασία τους, ζητώντας την άμεση καταβολή της αποζημίωσης που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο της εμπορικοποίησης των υπηρεσιών του λιμανιού.
Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους για συνέχιση της απεργίας τους που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, παρά τις εκκλήσεις από τις συντεχνίες και από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών.
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Γραμματέας του κλάδου μεταφορών της ΣΕΚ, Τίτος Τιμοθέου ανέφερε ότι «εμείς έχουμε εκφράσει τη διαφωνία μας με την απεργία κι έχουμε εξηγήσει στους υπαλλήλους ότι είναι πλήρως κατοχυρωμένοι», λέγοντας ότι οι απεργοί «απαιτούν όπως τους καταβληθεί τώρα το 1,5 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση, να τους δοθεί επιστολή πλεονασμού και μια διαβεβαίωση ότι άμεσα το Υπουργείο θα δει αυτήν την επιστολή και θα τους πληρώσει το συντομότερο δυνατόν».
«Τους έχουμε εξηγήσει ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φορολογηθεί η αποζημίωση τους κάτι που μας βρίσκεται αντίθετους και είναι προτιμότερο να περιμένουν ακόμη 5 – 6 μήνες για να πάρουν το ποσό αφορολόγητο», είπε ο κ. Τιμοθέου, προσθέτοντας ότι «παρά την προσπάθεια μας να τους αλλάξουμε γνώμη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την απεργία».
Λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων, έχουν επηρεαστεί οι εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού, με επτά μέχρι στιγμής πλοία να έχουν αποχωρήσει από την Κύπρο για να εξυπηρετηθούν από άλλα λιμάνια.
Nomisma.com.cy

Μάστιγα εξελίσσονται για την οικονομία οι συχνές και αδικαιολόγητες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού.

Αυτή τη φορά το λιμάνι Λεμεσού έχει παραλύσει από την επ’ αόριστον απεργία του Τεχνικού Προσωπικού των πρώην Αδειούχων Αχθοφόρων που έχουν διαφορά με την κυβέρνηση.

Το ΚΕΒΕ, που παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία αυτά τα φαινόμενα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ζημιές που επιφορτίζεται η οικονομία, αλλά και για την υπόσκαψη της συνολικής προσπάθειας για ανάκαμψη.

Στα πλαίσια αυτά και για να τερματιστεί αυτό το απαράδεκτο και ζημιογόνο φαινόμενο καλεί την κυβέρνηση και τη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μετά και το νέο κρούσμα ακατανόητης απεργιακής σύγκρουσης στα λιμάνια, η μόνη λύση είναι η άμεση προώθηση της νομοθεσίας για νομοθετική ρύθμιση για τις απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες.


Επιστολή προς την εταιρεία Galimento απέστειλε ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης με την οποία ζητά από την εταιρεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αποκατασταθούν οι εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού, διαφορετικά θα διακοπεί η συμφωνία που έχει συναφθεί.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι να αναλάβει νέος επενδυτής, συμφωνήθηκε με τη δημιουργηθείσα εταιρεία Galimento να προσφέρει υπηρεσίες, ώστε το λιμάνι να λειτουργεί απρόσκοπτα. Σημείωσε ότι αυτό που αφορά το Υπουργείο είναι να αποκατασταθούν οι εργασίες στο λιμάνι.

Εάν οι αχθοφόροι δεν εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους, παραβιάζοντας τις συμφωνίες με την εταιρεία, η εταιρεία πρέπει να πάρει μέτρα, συνέχισε προσθέτοντας ότι αυτό αφορά τις σχέσεις της εταιρείας με τους αχθοφόρους.

Από τη στιγμή που δεν προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους, το Υπουργείο Μεταφορών έχει να κάνει με την Galimento, διευκρίνισε.

Οι υπάλληλοι του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων απέχουν από την εργασία τους, ζητώντας την άμεση καταβολή της αποζημίωσης που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο της εμπορικοποίησης των υπηρεσιών του λιμανιού.

Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους για συνέχιση της απεργίας τους που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, παρά τις εκκλήσεις από τις συντεχνίες και από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών.

Λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων, έχουν επηρεαστεί οι εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού και πλοία έχουν αποχωρήσει από την Κύπρο για να εξυπηρετηθούν από άλλα λιμάνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου