Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Συντεχνίες ΑΗΚ: Καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για εκβιασμό

www.nomisma.com.cy
28 Δεκεμβρίου 2015, ώρα : 16.00
Εκβιαστικά διλήμματα και πιέσεις δέχθηκε η ηγεσία της ΑΗΚ από την κυβέρνηση προκειμένου να συναινέσει στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Αρχής, καταγγέλλουν οι συντεχνίες.

Εκπρόσωποι τους ενημερώθηκαν το πρωί από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Αρχής για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διεύθυνση του οργανισμού.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος επέκρινε τον Υπουργό Ενέργειας ότι αγνόησε τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν διαβουλεύθηκε με τις συντεχνίες.
Κατήγγειλε επίσης ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε τεχνοκράτες της Αρχής.

Για εκβιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης προς την ηγεσία της ΑΗΚ για να δεχθεί τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό έκανε λόγο ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Ο Άδωνης Γιασεμίδης της ΣΕΠΑΗΚ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε νομική υποχρέωση της ΑΗΚ να προχωρήσει σε ιδιοκτησιακό διαχωρισμό και παρέπεμψε και στην τοποθέτηση της ΡΑΕΚ.

Οι συντεχνίες, οι οποίες έχουν ήδη προειδοποιήσει με δυναμικά μέτρα θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους μετά τις γιορτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου