Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από Συνελεύσεις των μελών των Συντεχνιών μας σε όλες τις επαρχίες, έγινε αποδεκτή με σημαντική πλειοψηφία η μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Στην επιστολή μας προς την Υπουργό Εργασίας, μεταφέρεται η αντίδραση και το αίσθημα αδικίας των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία, για το γεγονός της αμφισβήτησης της συμφωνίας για την επαναφορά των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν το 2013.
Τονίζεται επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης των νομικών ρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και τονίζεται ότι μη υλοποίηση μέρους των συμφωνηθέντων, εξ υπακούει ακύρωση της συμφωνίας και δικαίωμα των Συντεχνιών μας για επαναδιαπραγμάτευση και νέα συμφωνία, πράγμα που έγινε αποδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους και την Υπουργό Εργασίας στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.
Οι Συντεχνίες μας τονίζουν ότι θέτουν σε άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμφασης για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. 
Δηλώνουμε επίσης ότι δεν αναγνωρίζουμε τα προσωπικά συμβόλαια κι ότι ξεκινά διαρκής αγώνας για την κατάργηση τους κι εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης.
Καλούμε την Υπουργό Εργασίας και το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης του Υπουργείου να διαδραματίσουν τον ρόλο τους και με πιο έντονες και αποτελεσματικές επιθεωρήσεις να βοηθήσουν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και της νομοθεσίας που ισχύει στη ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Τέλος καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι σε ενότητα και ετοιμότητα για διεκδίκηση και εφαρμογή τόσο όσων συμφωνήθηκαν αλλά και για καθολική εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, γνωρίζοντας ότι τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνα. 
Εκ των Συντεχνιών
ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ

Λευκωσία 11/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου