Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Χαμηλόμισθη φοιτητική εργασία και επιχορήγηση ιδιωτικών εταιρειών εξευρέσεως εργασίας με δημόσιο χρήμα αποφάσισε το υπουργικό, δεν περνά η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ. Αναμονή για απόφαση ανωτάτου για το ωράριο στο λιανικό εμπόριο και επ' αόριστον απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Διασύνδεση πανεπιστημίων με αγορά εργασίας ενέκρινε το Υπουργικό
Dialogos.com.cy
Την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για διασύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσω της επέκτασης του θεσμού πρακτικής άσκησης φοιτητών σε επιχειρήσεις, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Καινοτόμο στοιχείο στο νέο έργο είναι και η παροχή προς τον ασκούμενο φοιτητή ενός κατ’ αποκοπή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των €150 ανά μήνα, για κάλυψη βασικών αναγκών, όπως τα μεταφορικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση του έργου είχε γίνει σύμπραξη των οκτώ Πανεπιστημίων της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκαν οκτώ πρότυπα γραφεία διασύνδεσης με κύριες αρμοδιότητες την επικοινωνία και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων.
Το εγχείρημα εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Λειτουργία Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με τον Επιχειρηματικό Κόσμο» για την περίοδο 2014-2020.
Όπως αναφέρεται, το έργο συνάδει με τις αναπτυξιακές ανάγκες και προοπτικές της Κύπρου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, στην τόνωση της επιχειρηματικής καινοτομίας και στη βελτίωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται ενδεικτικά στα €7,2 εκ. και θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 15% από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Προστίθεται ότι για να καταστεί η εξάμηνη περίοδος άσκησης ουσιαστική και αποδοτική, το Υπουργείο Παιδείας προτείνει την εισαγωγή μιας καινοτόμου προσέγγισης με τον καθορισμό ειδικού μέντορα εντός των επιχειρήσεων, που θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση του ασκούμενου φοιτητή.
Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προσωπικό σε ρόλο μέντορα, θα καταβάλλεται συμβολική επιχορήγηση ως ελάχιστο κίνητρο.
Αναφέρεται εξάλλου ότι διευρύνεται η ένταξη της πρακτικής άσκησης σε αριθμό προγραμμάτων σπουδών, στα οποία δεν ήταν ενταγμένη μέχρι σήμερα.
Η σταδιακή επέκταση του θεσμού θα στηριχτεί και από τα ίδια τα Πανεπιστήμια, τα οποία θα επικεντρωθούν, μέσα από τα προγράμματα σπουδών και τις τοποθετήσεις σε τομείς με αναπτυξιακή προοπτική, όπως οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, ο τουρισμός, η έρευνα και η καινοτομία, το περιβάλλον.
(ΚΥΠΕ)
Συζήτηση στην Επ. Οικονομικών
Ομόφωνα η Βουλή εναντίον των νομοσχεδίων για τη Cyta

Λευκωσία: Στην Ολομέλεια για καταψήφιση οδηγούνται την Πέμπτη 31 Μαρτίου, τα πέντε κυβερνητικά νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της Cyta.

Σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ολοκληρώθηκε η συζήτηση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τοποθετούνται εναντίον, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης.

«Στην Επιτροπή όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί εναντίον των συγκεκριμένων νομοθετημάτων που αφορούν την αποκρατικοποίηση της Cyta, άρα οδηγούνται στην Ολομέλεια για καταψήφιση» είπε ο προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτής ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης.

Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή θα αναμένει τη γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των νομοσχεδίων, ο κ. Βότσης εξήγησε πως «είτε έρθει η γνωμάτευση είτε όχι, δεν έχει πλέον σημασία γιατί θα καταψηφιστούν».

Τα πέντε νομοσχέδια θα σταλούν από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποφανθεί κατά πόσον είναι συμβατά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε θέματα κρατικών ενισχύσεων.

Νωρίτερα, ενώπιον της Επιτροπής ο Έφορος Αποκρατικοποίησεων Κωνσταντίνος Ηροδότου, ανέφερε πως μέσα από τον ανεπίσημο διάλογο που υπάρχει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και μήνες, δεν έχει τεθεί θέμα κρατικών ενισχύσεων, εκτός από το θέμα που αφορά το ταμείο συντάξεων και για το οποίο η Επιτροπή έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση ότι θα πρέπει να λάβει δύο συγκεκριμένα μέτρα.

Ο κ. Ηροδότου είπε επίσης ότι δεν θα ήταν σωστό να προβούν σε επίσημη κοινοποίηση των νομοσχεδίων στην Κομισιόν προτού διαφανεί ότι οι εξελίξεις στη Βουλή το δικαιολογούσαν.

Από πλευράς του ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους υπέδειξε ότι τα νομοσχέδια θα πρέπει να κοινοποιηθούν στην Κομισιόν, προτού οδηγηθούν στην Ολομέλεια, για να υπάρχει επίσημη γνωμάτευση ότι είναι συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις, ενώ είπε ότι θα μπορούσε να εγερθεί και θέμα αντισυνταγματικότητάς τους.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας των νομοσχεδίων.

Θα καταψηφίσει ο ΔΗΣΥ εάν δεν δοθεί πλειοψηφικό πακέτο

«Μετοχοποίηση χωρίς την τροπολογία μας ότι τουλάχιστον η πλειοψηφία θα δοθεί σε στρατηγικό επενδυτή, εμείς δεν ψηφίζουμε» ξεκαθάρισε στη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο καθένας μπορεί να εξάξει τα συμπεράσματα του για την πορεία της Cyta ως ημικρατικός οργανισμός δημοσίου δικαίου με «κομματικά διορισμένα συμβούλια και με κατευθυνόμενες κομματικές αποφάσεις» εάν λάβει υπόψιν ότι από το 2013 λόγω κακών επενδύσεων στο ταμείο συντάξεων συσσωρεύτηκαν ζημιές €270 εκ και η επένδυση στη Cyta Hellas έχει μια ζημιά μέχρι σήμερα €140 εκ.

Είπε ακόμα ότι η κερδοφορία της Cyta όταν ήταν μονοπώλιο το 2001 ήταν στα €190 εκ και πως οι προβλέπεις για το 2016 κυμαίνονται πέριξ των €50-55 εκ.

«Εμείς στο ΔΗΣΥ, ένα πρόσωπο έχουμε, πριν και μετά τις εκλογές πρεσβεύουμε τις ίδιες θέσεις, είτε κάποιους ικανοποιούν είτε κάποιους όχι. Δεν πάμε στις εκλογές με κρυφή ατζέντα. Η θέση μας για τη Cyta είναι ξεκάθαρη: Είναι προς όφελος του οργανισμού και των εργαζομένων και της οικονομίας η εξεύρεση όσο το συντομότερο δυνατό στρατηγικού επενδυτή που θα προσθέσει αξία και θα διασφαλίσει το μέλλον του οργανισμού» είπε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε πως «όταν προσκαλείς στρατηγικό επενδυτή, αν ο στρατηγικός επενδυτής θα είναι μειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο τότε δίνει πολύ πιο κάτω από την πραγματική αξία της μετοχής του οργανισμού. Αν πάρει το 50% παίρνεις την πραγματική αξία, κι αν δώσεις πλειοψηφικό πακέτο, παίρνεις κι ένα ποσό πέραν της πραγματικής αξίας του οργανισμού».

Ανέφερε επίσης πως το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση καλύπτει τα θέματα εθνικής ασφάλειας στον τομέα των επικοινωνιών, αλλά δεν καλύπτει τα θέματα ασφάλειας του κράτους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με δεκάδες άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία, στη σταθερή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο και είναι ένα κενό που πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι «ο Συναγερμός μπροστά στον κίνδυνο της απόλυτης απομόνωσης του αναζητά άλλοθι για να καταψηφίσει και αυτός τα κυβερνητικά νομοσχέδια», κι έκανε λόγο για «προεκλογικές μεταλλάξεις».

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσπάθησε ανεπιτυχώς, με άλλοθι τις παρατηρήσεις του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, ότι υπάρχουν προβλήματα αντισυνταγματικότητας στα νομοσχέδια, να στείλει τα νομοσχέδια στις ελληνικές καλένδες ή μετά τις εκλογές» είπε.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε πως «στο τότε προεκλογικό αλαλούμ των θέσεων Κυβέρνησης και Συναγερμού με τα γνωστά `δεσμεύομαι και αποδεσμεύομαι` ήρθαν σήμερα να προστεθούν και νέες διαφωνίες μεταξύ τους, μεταξύ Συναγερμού και Κυβέρνησης, μεταξύ Συναγερμού και Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, μεταξύ Κυβέρνησης και Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων και όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από προφάσεις εν αμαρτίαις».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι τα πράγματα καταλήγουν «σε πλήρη αποτυχία» με το νομοσχέδιο να οδηγείται στην Ολομέλεια με ομόφωνη απορριπτική απόφαση.

Ο κ. Περδίκης σημείωσε πως «δεν πρόκειται να βρεθεί η χρυσή τομή εάν δεν εγκαταλείψει η Κυβέρνηση τις απαιτήσεις της για αλόγιστη εφαρμογή ιδιωτικοποίησης» προσθέτοντας πως επανήλθε ο ΔΗΣΥ με θέση που είναι «εντελώς απαράδεκτη και προδιαγράφει ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών».

Ανέφερε ακόμα πως δεν μπορεί να γίνει σήμερα ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, αλλά θα πρέπει, είπε, να δεσμευθούν οι συντεχνίες, ο οργανισμός και η κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει άμεσα ο εκσυγχρονισμός και η αποκοματικοποίηση του οργανισμού αυτού, όπως και άλλων παρόμοιων.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε πως σήμερα αποκαλύφθηκαν «τα ψέματα» του Υπουργού Οικονομικών και του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, προσθέτοντας πως «ενώ τους τελευταίους μήνες βιάζονταν να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποιήση της Cyta και έβαζαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω στον κυπριακό λαό για τη δόση των €400 εκ, σήμερα ανακάλυψαν ότι πρέπει να σταλούν τα νομοσχέδια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για γνωμάτευση».

«Απαιτούμε να τοποθετηθούν τα κόμματα στην Επιτροπή και το νομοσχέδιο να πάει στην Ολομέλεια πριν να κλείσει για τις εκλογές για να μην μπορούν να κρυφτούν κάποιοι πίσω από τη γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε.

Ο κ. Τρυφωνίδης είπε ακόμα πως ο Πρόεδρος του Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου «συνηθίζει να βλέπει και να λέει τη μισή αλήθεια». Όπως ανέφερε, ένα μεγάλο μέρος των ζημιών του ταμείου συντάξεων προέρχεται από τη μείωση των τιμών των ακινήτων και όλες αυτές οι ζημιές «έγιναν με σύμπραξη φίλων του επιχειρηματιών».

Πηγή
: philenews / ΚΥΠΕ
Στις 28 Μαρτίου η απόφαση του Ανωτάτου
Σε αναμονή η Βουλή για περαιτέρω χειρισμούς στα ωράρια καταστημάτων
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/304894/se-anamoni-i-vouli-gia-peraitero-cheirismous-sta-oraria-katastimaton#sthash.5rqhTwJD.dpuf

Λευκωσία: Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα αναμένει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους απορριφθέντες από τη Βουλή κανονισμούς για τα ωράρια των καταστημάτων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Φακοντής, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση ως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο 20(α) του νόμου 155(Ι)/2006, που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας των γενικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή περίοδο. Η απόφαση εξεδόθη μετά από την εξέταση ποινικής υπόθεσης εναντίον της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, επειδή δεν τηρήθηκε το ωράριο λειτουργίας γενικού καταστήματος την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016. Ο κ. Φακοντής είπε ότι θα αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εξετάσουμε τα επόμενα μας βήματα. Κρίνοντας αυτή την απόφαση δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί και ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είπε, υπενθυμίζοντας ότι η ΠΟΒΕΚ έκανε προσφυγή το 2013 και η απόφαση ανακοινώθηκε στις 15 Μαρτίου 2016, μετά από τρία χρόνια. Συνεχίζοντας είπε ότι η ποινική υπόθεση εναντίον της εταιρείας εκδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε δύο – δυόμισι μήνες και στις 18 Μαρτίου ανακοινώθηκε η απόφαση και ενόσω αναμενόταν η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους κανονισμούς. Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι είναι παράδοξο και παράξενο από τη στιγμή που υπήρξε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το ποιός καθορίζει τα ωράρια και η υπόθεση στερείτο βάσης το Υπουργείο Εργασίας και η Γενική Εισαγγελία να προωθήσουν τη συγκεκριμένη καταγγελία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου. Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης συνεχάρη τα Δικαστήρια για την ταχύτατη εκδίκαση υποθέσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει η ίδια ταχύτητα και σε άλλες υποθέσεις που ταλαιπωρούν τη δικαιοσύνη. Παρατήρησε ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν από τις εύκολες επειδή η κατηγορούσα αρχή, με βάση τα πρακτικά, πήγε στο Δικαστήριο για να χάσει. Περαιτέρω ο κ. Βότσης είπε πως το θέμα με τα ωράρια έχει μια πολιτική και μια νομική πτυχή. Διατυπώνοντας τη θέση ότι το θέμα πρέπει να λυθεί πολιτικά με παρέμβαση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όποια και να είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα πρέπει να βρει λύση δίκαιη λύση για όλους τους πολίτες, κατέληξε λέγοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση όλων των πολιτών και όχι των 3-4 μεγαλοεπιχειρηματιών. Στις 28 Μαρτίου η απόφαση του Ανωτάτου για το ωράριο των καταστημάτων Η απόφαση για το Ωράριο των Καταστημάτων θα δοθεί από την Πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 28 Μαρτίου 2016, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 12 μ.μ, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με την απόφαση για το ωράριο των καταστημάτων. Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/304894/se-anamoni-i-vouli-gia-peraitero-cheirismous-sta-oraria-katastimaton#sthash.5rqhTwJD.dpuf
Με προϋπολογισμό €500.000
Εγκρίθηκε το έργο επιδότησης των Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας
Λευκωσία: Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το «Έργο Επιδότησης των Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας (ΙΓΕΕ) για την Προώθηση της Απασχόλησης».   Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στις €500.000 για 1.000 τοποθετήσεις ανέργων και καλύπτει την περίοδο μέχρι και τρία χρόνια από την προκήρυξή του, εκτός εάν εξαντληθεί το ποσό του προϋπολογισμού, οπότε το Έργο θα λήξει με ανακοίνωση στον Τύπο.   Πηγή: philenews - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/304899/egkrithike-to-ergo-epidotisis-ton-idiotikon-grafeion-exeyresis-ergasias#sthash.pVjdm37p.dpuf

Κυπριακή Οικονομία 
Παρέλυσε το λιμάνι Λεμεσού



Παρέλυσε σήμερα το λιμάνι Λεμεσού μετά την απόφαση των εργαζομένων να κατέλθουν σε επ' αόριστον απεργία. 

Η απόφαση λήφθηκε το πρωί μετά από τη γενική συνέλευση των μελών όλων των συντεχνιών που είναι οργανωμένες στην αρχή λιμένων, με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στη βουλή ώστε να μην συζητηθεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση των λιμανιών. 

Στη σημερινή γενική συνέλευση των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΑΛΚ που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού έγινε ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή οι ηγεσίες των συντεχνιών με τον υπουργό μεταφορών στο γραφείο του. 

Η συναινετική απόφαση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν να σταλεί επιστολή στη βουλή και να ζητηθεί άμεσα η αναστολή της συζήτησης του περί ρύθμισης αποκρατικοποίησης νόμου του 2014 μέχρι να ρυθμιστούν νομικά τα εργασιακά θέματα όπως προνοεί το άρθρο 5 του περί ρύθμισης θεμάτων αποκρατικοποίησης νόμου που περιλαμβάνει τη διασφάλιση του καθεστώτος εργοδότησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς επίσης των εργασιακών και συνταξιοδοτικών ωφελημάτων. 

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε από τους εργαζομένους να κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επ’ αόριστον απεργία που έχουν ξεκινήσεισήμερα οι εργαζόμενοιστο λιμάνι Λεμεσού. «Τέτοιες ετσιθελικές ενέργειες απειλούν την ομαλή διαδικασία αποκρατικοποίησης των λιμανιών και πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα αφού από τα λιμάνια εξαρτώνται οι εισαγωγές και εξαγωγές της χώρας», αναφέρει επαναφέροντας το αίτημα για νομοθετική ρύθμιση των απεργιών. 

Κατοχυρωμένα τα δικαιώματα 

Έκπληξη για τη σημερινή απόφαση των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού να κατέλθουν σε επ αόριστο απεργία εκφράζει ο υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης σημειώνοντας ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κατοχυρωμένα. 

Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση είπε ότι την περασμένη Παρασκευή , ο ίδιος με τις ηγεσίες των συντεχνιών είχε για το επίμαχο αυτό θέμα, μία εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε συνάντηση. 

«Τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού είναι κατοχυρωμένα», τόνισε. 

Το λιμάνι, είπε, δεν ιδιωτικοποιείται, απλά παραχωρείται η διαχείριση υπηρεσιών του σε ιδιώτες. 

Υπενθύμισε ότι μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων συμφωνήθηκε και δόθηκε σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης με σημαντικές αποζημιώσεις. 

Κάποιοι εκ των υπαλλήλων της ΑΛΚ θα μεταφερθούν στο δημόσιο ανέφερε σημειώνοντας ότι υπάρχουν μόνο κάποιες εκκρεμότητες σε ότι αφορά το νέο οργανόγραμμα του λιμένα μετά τη διαχείριση του από τους ιδιώτες επενδυτές. 

Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι δικαιώματα προς κατοχύρωση δεν έχουν μόνοι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αλλά και το σύνολο του κυπριακού λαού. 

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους ιδιώτες επενδυτές που είναι, όπως είπε, προς το δημόσιο συμφέρον και υπέδειξε ότι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού θα έπρεπε να κοιτάξουν δίπλα τους ότι υπάρχουν 45 χιλιάδες άνεργοι στην πλειοψηφία τους νέοι επιστήμονες. 

Άφησε αιχμές ότι η απεργία των λιμενεργατών έχει πολιτικό άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου