Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Όχι από Χάρη Γεωργιάδη - προς επ' αόριστον απεργία οι Νοσηλευτές

Αναμένεται επικύρωση της απόφασης της ΠΑΣΥΝΟ για επ'αόριστον απεργία

Nomisma.com.cy
08 Μαρτίου 2016, ώρα 08:45

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, ΠΑΣΥΝΟ, αναμένεται να επικυρωθεί η ημερομηνία της 15ης Μαρτίου που έχουν εξαγγείλει για επ' αόριστον απεργία.
Μιλώντας στο Τρίτο ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου είπε ότι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντησή τους με τον Υπουργό Υγείας.
Εφόσον ο υπουργός ξέρει τα προβλήματα, είπε, δεν πάμε σε διάλογο αλλά για να ακούσουμε προτάσεις με στόχο την επίλυσή τους.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κύριος Γεωργίου είπε ότι η αναβάθμιση στις πανεπιστημιακές δομές είναι ένα από τα σοβαρά αιτήματα του κλάδου γιατί αφορά όλους τους νοσηλευτές.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημά τους, ο κύριος Γεωργίου τόνισε ότι στην περίπτωση των νοσηλευτών η ίδια η Πολιτεία με τις ενέργειές της τους ώθησε να προχωρούν σε πανεπιστημιακή εκπαίδευση και άρα έχει χρέος να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της.


Τεράστιο το οικονομικό κόστος για το κράτος
ΥΠΟΙΚ: Δεν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα των νοσηλευτών για αναβάθμιση

Λευκωσία: Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό το αίτημα των νοσηλευτών για αναβάθμιση στις πανεπιστημιακές δομές, αφού όπως εξήγησε το οικονομικό κόστος για το κράτος θα ήταν τεράστιο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Χάρης Γεωργιάδης επεσήμανε ότι εκτός από τους νοσηλευτές, πτυχίο διαθέτουν οι πλείστοι στη δημόσια υπηρεσία και δεν βρίσκονται στην πανεπιστημιακή βαθμίδα.

Επεσήμανε ακόμα ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των νοσηλευτών εκτός από την αναβάθμιση.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις υπό την πίεση αεργιακών κινητοποιήσεων.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/302915/ypoik-den-tha-ginei-apodekto-to-aitima-ton-nosilefton-gia-anavathmisi#sthash.EvZtNcXr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου