Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργατισμός: 45 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

Ο ΣΚΤ εργοδοτεί 2.775 άτομα
Συνεργατισμός: 45 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης
Λευκωσία:Στα 45 άτομα ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των εργαζομένων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης (ΣΕΑ) στο Συνεργατισμό, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περίοδος ισχύος του σχεδίου, το οποίο είχε ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου, επεκτάθηκε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή ο ΣΚΤ εργοδοτεί 2.775 άτομα (μετά και την ενσωμάτωση των εργαζομένων στη Συνεργατική Εταιρεία Μηχανογράφησης), ενώ ο στόχος για τον αριθμό του προσωπικού, όπως προνοείται στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που ενέκρινε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (μετά τη δεύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση της ΣΚΤ από το κράτος) είναι 2.720 άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης έχει καθοριστεί στις €105.325. Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση ΣΕΑ στο Συνεργατισμό διέπεται από τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων.

Το ποσό αποζημίωσης υπολογίζεται ως το ελάχιστο μεταξύ των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την ημέρα συνταξιοδότησης του εργαζομένου με βάση το όριο αφυπηρέτησής του και με βάση τον τελευταίο μηνιαίο ακαθάριστο μισθό του.

Μέγιστο ποσό ίσο με δύο φορές από αυτό του Ταμείου Πλεονάζοντος Προσωπικού με βάση τους πίνακες αποζημίωσης του Ταμείου Πλεονασμού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική έγκριση από τον Έφορο Φορολογίας, το ποσό αποζημίωσης δεν υπόκειται σε φορολογία.

Πρόκειται για το δεύτερο ΣΕΑ που εφαρμόζει η ΣΚΤ, έπειτα από το αντίστοιχο σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή το 2014 όταν αποχώρησαν 297 εργαζόμενοι.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/331241/synergatismos-45-atoma-ekdilosan-endiaferon-gia-to-schedio-ethelousias-apochorisis#sthash.BH7Sr7Ib.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου