Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Κατώτατος μισθός και στάση εργασίας στο Λιμάνι Λεμεσού


ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ
Θεωρούμε τη χθεσινή αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την ομιλία του ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, το λιγότερο απογοητευτική.
Ο Πρόεδρος ανάφερε ότι η όποια συζήτηση για κατώτατο μισθό για όλα τα επαγγέλματα θα γίνει όταν θα υπάρξουν συνθήκες πλήρους απασχόλησης.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση ενσυνείδητα συμπορεύεται με τις πολιτικές εκείνες που θέλουν η ανάπτυξη και η βελτίωση της οικονομίας να στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς και στην αρρύθμιστη χωρίς δικαιώματα εργασία.
Σε μια χώρα, όπου με βάση τις εκτιμήσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, είναι πρωταθλήτρια στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε μια χώρα που ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται με τόσο χαμηλά εισοδήματα έτσι ώστε να κατατάσσονται στους εργαζόμενους που ζουν στο όριο της φτώχειας έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα ύψη, εκείνο που επιβάλλεται να γίνει είναι η λήψη άμεσων μέτρων που να αναστρέψει αυτά τα φαινόμενα.
Η ΠΕΟ θεωρεί ότι προτεραιότητα της πολιτείας αυτή τη στιγμή, είναι να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά, για να υλοποιηθούν ρυθμίσεις που να δημιουργούν στους εργοδότες νομική υποχρέωση για εφαρμογή των συμφωνημένων όρων απασχόλησης μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και δημιουργία πλαισίου που να διασφαλίζει μίνιμουμ δικαιώματα για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Με τη θέση που κατάθεσε ο Πρόεδρος, ουσιαστικά δείχνει ότι μέλημα του είναι η συντήρηση και στήριξη της πολιτικής των ψηλών κερδών που βασίζονται στη φθηνή εργασία και στην απορρύθμιση και όχι η στήριξη της αξιοπρεπούς εργασίας με δικαιώματα.
1η Μαρτίου 2018

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου οι Λιμενεργάτες και Σημειωτές στο Λιμάνι Λεμεσού θα απέχουν από την εργασία τους - Αίτημα τους αλλαγές στον τρόπο διεκπεραίωσης κάποιων εργασιών και αύξηση των επιπέδων ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 οι Λιμενεργάτες και Σημειωτές στο Λιμάνι Λεμεσού θα απέχουν από την εργασία τους μεταξύ των ωρών 09:00 – 11:00.
Οι Λιμενεργάτες και Σημειωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το Λιμάνι διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που παρουσιάζονται σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στο χώρο της εργασίας τους.
Ζητούν άμεσα αλλαγές στον τρόπο διεκπεραίωσης κάποιων εργασιών και αύξηση των επιπέδων ασφαλείας εντός του χώρου του Λιμανιού.
Εκ των Συντεχνιών ΣΕΚ - ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου